Hirdetés
. Hirdetés

Aranyárban a négymagos Intel processzorok

|

A DigiTimes.com értesülése szerint a Core 2 Extreme QX6700 asztali processzorokat ezer darabos tételben, darabonként 999 dollárért árulják majd.

Hirdetés

A tajvani alaplapgyártóktól származó információk szerint a Core 2 Extreme QX6700 szállítása már a jövő hónapban megkezdődik. A közelebbről meg nem nevezett források a Core 2 Quad Q6600 modelleket januárra várják, ezeknek az árát darabonként 851 dollárra teszik. A szóban forgó összegek a gyártók szerint túlságosan magasak (a jelenleg futó Core 2 Duo E6700 ára "mindössze" 499 dollár), így valószínűleg a négymagos processzorok egyelőre nem ugranak majd a népszerűségi listák élére.

A QX6700 és a Q6600 eladásai állítólag az Intel saját elvárásai szerint sem haladják majd meg a cég összes asztali CPU-szállításának 3 százalékát a kibocsátástól számított egy éven belül. Az igazsághoz tartozik, hogy az Intel nem árul zsákbamacskát, és a borsos bevezető ár nem meglepetés a vállalat eddigi gyakorlatát tekintve; akinek azon melegében szüksége van a legújabb modellere, az fizessen, a türelmesebbek pedig ráérnek addig, amíg az adott technológia elterjed és ezáltal olcsóbbá válik.

A DigiTimes.com tajvani forrásaik úgy ítélik meg, hogy a négymagos egységek ára 2007 harmadik negyedévében indul majd csökkenésnek, amikor is az Intel a tervek szerint piacra dobja az éppen Yorkfield munkanév alatt futó, újgenerációs quad-core CPU-it. A szóban forgó időpont ezen kívül már csak azért is érdekesnek ígérkezik, mert a rivális AMD is akkorra ígéri saját négymagos processzorainak megjelentetését.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.