Arubát vesz a HP

|

A több mint 2 és fél milliárd dolláros üzlethez nagy reményeket fűznek.

Az Aruba a HP Enterprise részlegét erősíti majd miután a cég végzett PC és üzleti ágazatának szétválasztásával. A tervek szerint az akvizíciónak köszönhetően csökken majd a HP és a Cisco közti szakadék a WLAN piacon, ahol a szakértők szerint 10-30 százalékos növekedés várható az elkövetkező öt évben. Jó példa erre az Aruba második negyedéves, több mint 200 millió dolláros bevétele, ami 21%-kal több mint amit az előző év ugyanezen időszakában produkáltak.

Persze az Aruba közel egymilliárd dolláros éves bevétele nem dob majd nagyot a HP Enterprise kasszáján, de segíthet a cégnek, hogy nagyobb piaci részesedéshez jusson, és új platformot nyújthat a töretlenül erősödő mobil szolgáltatásoknak.

 

Maga az Aruba is több felvásárlást hajtott végre az elmúlt években, 2013-ban például a Wi-Fi háromszögelésben élenjáró Meridiant olvasztották be a cégbe.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.