Hirdetés
. Hirdetés

Átfogó energiahatékonysági és takarékossági programot indít a jegybank

|

A jegybanki munkavállalók körében ösztönzik a közösségi közeledés és a telekocsi rendszer használatát.

Hirdetés

A Magyar Nemzeti Bank átfogó energiahatékonysági és takarékossági programot programot indít: épületeinek központi hőmérsékletét a fűtési időszakban 18 Celsius fokban maximálja, csökkenti az épületek díszkivilágítását, lépéseket tesz az úgynevezett "szürke víz" hasznosítására, valamint a használati melegvíz hőmérsékletének csökkentésére - közölte a jegybank, miután az igazgatósága elfogadta az előterjesztést.

Kiemelték, a Magyar Nemzeti Bank olyan élőhely-rekonstrukciós projekteket valósít meg, amelyek képesek lesznek majd elnyelni a jegybank karbonlábnyomának egészét az következő években.

Hangsúlyozták, az MNB a belső működésében is fenntartható kíván lenni.

A jegybanki munkavállalók körében ösztönzik a közösségi közeledés és a telekocsi rendszer használatát, a fenntartható és energiatakarékos eszközök széleskörű alkalmazását. A jegybank további napelemeket telepít, hogy függetlenítse a földgáz felhasználásától az MNB budai központ épületének fűtési rendszerét.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.