Hirdetés

ATM segítségével utalhatunk is az OTP Banknál

|

Alkalmazkodva a változó ügyféligényekhez, az OTP Bank az ősz folyamán újításokat vezet be fiókjaiban és automatáinál. A fejlesztéseknek köszönhetően egyes ki-és befizetésre alkalmas okos terminálokon az ügyfelek mostantól már nemcsak saját, de más, OTP-s számlákra is fizethetnek be készpénzt. Míg novemberben több mint 100 fiókban vezet be tanácsadói időszakot a hitelintézet.

Hirdetés

Az Eurostat adatai szerint Magyarországon ma már 10-ből 4 felnőtt intézi az interneten keresztül banki ügyeit, ami 5 év alatt több mint 30 százalékos növekedést jelent. Az OTP Bank folyamatosan bővíti szolgáltatásait, amelyeknek köszönhetően az ügyfelek még gyorsabban és kényelmesebben intézhetik pénzügyeiket online és a fiókokban is. Az eddig is népszerű okos ATM-ek szolgáltatási köre új funkcióval bővül, illetve a fiókok több mint negyedében dedikált időszakot szánnak az összetettebb, például hiteltermékek és befektetési lehetőségek megismertetésére, a személyes tanácsadásra. 

Hirdetés

Az OTP Bank idén novembertől országszerte több mint 100 bankfiókjában a nyitvatartási idő utolsó két órájában tanácsadói időszakot vezet be. Ezekben az órákban az érintett fiókokban az olyan klasszikus pénztári ügyletek, mint a készpénz ki-és befizetések, a fiókok 24 órás zónájában elhelyezett okos ATM-eken keresztül lesznek elérhetők. 

"Az OTP Bank kiterjedt fiókhálózattal és aktív ügyfélkörrel rendelkezik. Az ügyfélviselkedési szokások változása miatt döntött úgy a hitelintézet, hogy a rutin tranzakciók helyett a komolyabb szakértői támogatást igénylő tevékenységeknek ad még inkább teret. Az ATM-ek funkcióbővítésén kívül készpénzmentes fiókokat is nyitottunk. Most pedig egy sikeres tesztidőszakot követően, több mint 100 fiókunkban vezetjük be a tanácsadói időszakot. A változtatástól azt várjuk, hogy ügyfeleink még inkább megalapozott döntéseket tudnak hozni egy hitelfelvétel vagy egy befektetési termék kiválasztása előtt" - mondta Vörös Tamás, az OTP Bank ügyvezető igazgatója. 

Az OTP Bank egyre több helyen teszi elérhetővé a ki- és befizetésre is alkalmas okos automatáit. Ezeknek a gépeknek a száma folyamatosan növekszik, egy év alatt 15%-kal emelkedett, és jelenleg országszerte 232 készülék működik a hitelintézet hálózatában. Nemcsak az elérhetőségre, de a fejlesztésekre is kiemelt hangsúlyt fektet az OTP Bank. A hitelintézet folyamatosan elérhetővé teszi ezeken a gépeken azt az új funkciót, amelynek segítségével az ügyfelek nemcsak saját számláikra, hanem más, OTP-s ügyfelek számlájára is fizethetnek be készpénzt. Ahogy a saját részre történő befizetésnél, úgy ebben az esetben is azonnal jóváírásra kerül az összeg. 

Az elmúlt hónapokban olyan új típusú automatákat is forgalomba helyezett a hitelintézet, amelyek már érintéses funkcióval is rendelkeznek. Ezeknél a gépeknél a tranzakcióhoz elegendő a piktogrammal jelzett felülethez érinteni az erre alkalmas kártyát, majd a hagyományos módon megadni a PIN kódot. A megoldásnak köszönhetően az ügyfelek kártyái még védettebbek a kártyalopásokkal és másolásokkal szemben. 

Hirdetés
Ügyfélszolgálati változás!
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.