Hirdetés
. Hirdetés

AWS vezére költségmegtakarításokat ígért a felhőben, de az ügyfeleket nem tudta meggyőzni

|

Adam Selipsky, az AWS vezérigazgatója megpróbálta meggyőzni az ügyfeleket arról, hogy a felhőalapú számítástechnika pénzt takaríthat meg számukra, de ezt sokan nem látják igazolva.

Hirdetés

A bizonytalan gazdasági helyzet közepette a vállalatok mindenhol költségcsökkentésre törekszenek. Selipsky a Business Insider szerint a felhőalapú számítástechnikát a vállalatok számára megtakarítási lehetőségként hirdeti. "Amikor a felhőről van szó, sok ügyfelünk tudja, hogy éppen a gazdasági bizonytalanság miatt kellene erre hajlania, nem pedig annak ellenére. A felhő költséghatékonyabb. Ha valaki szorosabbra akarja húzni a nadrágszíjat, a felhő a megfelelő hely erre" - mondta Selipsky.

A vezérigazgató bizakodása ellenére sok ügyfél nincs meggyőződve arról, hogy a felhőköltségek kordában tarthatók. A pay-as-you-go felhőalapú számítástechnika jól hangzik, de a költségek gyorsan megnövekedhetnek, amint a vállalatok elkezdenek bővíteni.

"Különösen az elmúlt másfél hónapban megnőtt a bejövő hívások száma, amelyeket startupoktól kapunk, hogy drasztikusan csökkenteni kell a költségeiket. Ez a makrokörülmények miatt van, igaz? Hirtelen már nincs értelme úgy költeni a pénzt, mint egy részeg tengerésznek" - mondta az Insidernek Ken Cheney, a Ternary bevételi igazgatója.

Hirdetés

Nem ez az első alkalom, hogy a költségek a felhőalapú számítástechnikával kapcsolatban aggodalomra adnak okot. Augusztusban az Anodot State of Cloud Cost Report című jelentése szerint az informatikai vezetők 50 százaléka szerint nehéznek bizonyult a felhőköltségek ellenőrzése.

Ha a költségeket nem kezelik gondosan, akkor elég könnyű elveszíteni a felhasználás nyomon követését, különösen a nagy fejlesztőcsapatokkal dolgozó szervezetek esetében, amelyek gyorsan mozognak és hajlamosak új dolgokat kipróbálni. A DevOps-csapatok számára a rossz konfigurációk, a túlzott rendelkezésre bocsátás és az elfelejtett, de elhagyott erőforrások jelentik a költséggazdálkodás csapását. Sajnos sok szervezet számára a meglepetésszerű költségek csak akkor derülnek ki, amikor megérkezik a havi számla.

Ha a vállalatok továbbra is küzdenek a felhőalapú számítástechnika költségeivel, az AWS-nek és másoknak lehet, hogy nem lesz könnyű dolguk meggyőzni az ügyfeleket, hogy továbbra is költsenek pénzt - írta a WebProNews.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.