Hirdetés
. Hirdetés

Az Aceré lesz a Packard Bell

|

A Gateway bejelentette igényét a Packard Bell megvásárlására. Ezzel gyakorlatilag elszálltak a Lenovo reményei.

Hirdetés

Mint korábban beszámoltunk róla, a Lenovo és az Acer éles harcot folytatott elektronikai cikkeket (többek között számítógépeket) gyártó, európai Packard Bell megvásárlásáért. Egy ideig úgy tűnt, hogy a Lenovo az esélyes, aztán az Acer váratlanul előhúzta a nyulat a kalapból, és közzé tette, hogy megveszi a Gatewayt. A vállalatnak, mint az utóbb kiderült, elővásárlási joga van a Packard Bellre, ha az valamikor eladó lenne.

A Financial Times információi szerint a Gateway most meg is tette ezt a lépést is: bejelentette, hogy ajánlatot tett a Packard Bell (PB) megvásárlására. Az Acer már közölte, hogy finanszirozni fogja a PB akvizícióját, és már elkülönítette a szükséges összeget a Gateway számára. Az Acerhez közel álló források szerint a tranzakció értéke kevesebb, mint 100 millió dollár lesz (a Gatewayért 710 milliót fizetnek).

Az Acer és a Lenovo már hosszabb ideje harcolnak a harmadik helyért a számítógépek világpiacán (a HP és a Dell után), és úgy tűnik, az akvizícióval az Acer javára dől el a harc. Ennek elleneére szeptemberben Bill Amelio, a Lenovo vezérigazgatója jelezte, hogy vállalatát "még mindig nagyon érdekli" a PB.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.