Hirdetés
. Hirdetés

Az Alcatel-Lucent csökkenő bevételei ellenére is nyereséges

|

A 2008-as évhez hasonlóan tavalyi év negyedik negyede is tovább csökkentek a párizsi székhelyű telekommunikációs vállalat bevételei. A cég vezetői mégis derűlátón nyilatkoztak: bíznak a pozitív cash-flow támogatta hosszú távú növekedésben.

Hirdetés

Az Alcatel-Lucent 2009-es üzleti év negyedik negyedére vonatkozó beszámolója szerint a vállalat árbevétele 19,9 százalékkal csökkent az előző év hasonló időszakához képest, és 3,967 milliárd eurót tett ki. Változatlan valutaváltási díjak mellett a bevétel éves összehasonlításban 16,8 százalékkal csökkent.

A negyedik negyedévben a vállalat árbevétele 6,8 százalékának megfelelő 271 millió eurós korrigált üzemi eredményt ért el. A korrigált bruttó árrés a negyedéves árbevétel esetében 36,7 százalék volt, ami az előző év hasonló, 33,3 százalékos mutatójához viszonyítva emelkedést mutat.

A cég 46 millió eurós a nettó nyereséget könyvelhetett el a negyedik negyedévben, ami részvényenként 0,02 eurót jelent.

A működési cash flow 635 millió eurót ért el, ami a negyedik negyedévben magasabb szintű, korrigált működési bevételt tükröz, csakúgy mint a működő tőkében és más tételeknél jelentkező további csökkenés. A szabad készpénzforgalom 173 millió euró volt.

Ben Verwaayen, az Alcatel-Lucent vezérigazgatója derűlátón nyilatkozott. ?Teljesítettük vállalásainkat (...), elégedett vagyok a működési folyamatainkkal. Megrendeléseink jelentős növekedése és az újgenerációs technológiák iránti növekvő kereslet bizakodóvá tesz; a stabilizálódó gazdasági környezetben és az erősödő piacon, jelentős pénzügyi növekedést érhetünk el az idén" - jelentette ki.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.