Hirdetés
. Hirdetés

Az Amazon reklámbevétele már 31 milliárd dollár, és egyre növekszik

|

Az Amazon a harmadik legnagyobb digitális reklámcéggé vált a Google és a Facebook mögött, 2021-re elérte a 31 milliárd dolláros reklámbevételt.

Hirdetés

Az új vezérigazgató, Andy Jassy alatt az Amazon még inkább fel kívánja rázni a reklámüzletágát, hogy vonzza a tévéreklám-dollárokat. A hirdetések számára új területeket is keres, többek között a való világban működő mindenféle élelmiszert foirgalmazó áruházakban való elhelyezést. Növekedése arra késztette a Walmartot, az Instacartot, a Walgreenst és más kiskereskedőket is, hogy saját kiskereskedelmi médiaplatformokat építsenek. A nagy hálózatokat működtető kiskereskedelmi és kézbesítő cégek, köztük az Albertsons és az Instacart is igyekeznek saját hirdetési üzletágat kiépíteni, és ehhez csúcstehetségű munkaerőt vesznek fel.

A hirdetési üzletág az Amazon üzletének egy apró szelete, de ez a vállalat egyik leggyorsabban növekvő területe. A negyedik negyedévben 32 százalékkal nőtt. A technológiai óriás a hirdetők "keresési költségvetésére" is pályázik, amely egyébként többnyire a Google-hoz kerül. Emellett az audio- és videoreklámok értékesítését is fokozza.

Hirdetés

A marketingesek arra panaszkodnak, hogy az Amazonon nehéz eligazodni. A cég erre azt válaszolja, hogy összetett megközelítése szándékos, de olyan eszközöket vezetett be, amelyek megkönnyítik a marketingesek számára a hirdetések megvásárlását és mérését. Ennek ellenére a struktúra olyan cégekből álló hálózatot hozott létre, amelyek arra szakosodtak, hogy segítsenek a marketingeseknek eligazodni a webhelyen.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.