Hirdetés
. Hirdetés

Az amerikai techóriás ígéretet tett arra, hogy elhagyja Oroszországot

|

A Microsoft elnöke szerint a vállalat a szankciók miatt teljesen le akarja állítani tevékenységét az országban.

Hirdetés

A Microsoft elnöke, Brad Smith kijelentette, hogy a vállalat addig fogja csökkenteni az oroszországi üzleti tevékenységét, amíg végül nem marad semmi.

Az amerikai technológiai konszern a köztes időszakban biztosítani fogja a szükséges támogatást oroszországi munkatársainak - mondta Smith a Washington Postnak adott online interjúban.

Hirdetés

A Microsoft márciusban jelentette be, hogy minden új értékesítés és szolgáltatás felfüggesztését tervezi Oroszországban. A szoftveróriás a lépés indokaként a Moszkva ellen bevezetett, Ukrajnával kapcsolatos szankciókat jelölte meg.

A hónap elején a Bloomberg arról számolt be, hogy a vállalat a kivonulásról szóló döntés bejelentése óta jelentős leépítéseket hajtott végre oroszországi üzletágában. A Microsoft állítólag ígéretet tett arra, hogy teljesíti az orosz alkalmazottakkal szemben fennálló összes szerződéses kötelezettségét. A lépés több mint 400 dolgozót érint.

A vállalat csatlakozott azon nagy nyugati technológiai cégek - köztük az Apple, az IBM, az SAP, a Cisco és a Dell - sorához, amelyek az ukrajnai eseményeket követően úgy döntöttek, hogy vagy csökkentik oroszországi kitettségüket, vagy kivonulnak a piacról.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.