Hirdetés
. Hirdetés

Az Apache kivonult a Java közösségből

|

Az Apache Software Foundation szerint az Oracle túlzott ellenőrzést gyakorol a Java felett. Az alapítvány csütörtökön jelentette be, hogy kivonul a Java SE/EE végrehajtó bizottságából.

Hirdetés

?Az Oracle kereskedelmi megfontolásai komoly ellentmondásba kerültek és jelentős mértékben sértik az az ökoszisztéma átlátható felügyeletével kapcsolatos elveinket" - olvasható egy, az Apache Software Foundation (ASF) oldalán megjelent blog bejegyzésben.

Az alapítvány azt is sérelmezte, hogy a JCP (Java Community Process) ?nem nyílt specifikációs folyamat - a Java specifikációk szabadalmazott technológiák, amelyeket a jogtulajdonos által megállapított feltételekkel kell licencelniük a felhasználóknak."

A Java végrehajtó bizottsága (Executive Committee, EC) ezen a héten fogadta el a Java SE (Standard Edition) 7és a Java SE 8 specifikációit. Az ASF képviselői a bizottsági ülésen jelentették be, hogy kilépnek a testületből, amennyiben az elfogadja a Java 7-et, és az Oracle nem számolja fel a Java Technology Compatibility Kit-tel (TCK) kapcsolatos korlátozásait.

Az ASF több mint száz olyan open-source projektet támogat, amelyek valamilyen formában Java-támogatást használnak. Köztük az Apache Tomcat-et, az Ant-et, a Geronimót és a Velocity-t is.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.