Hirdetés
. Hirdetés

Az Apple ismét jó negyedévet zárt

|

Az Apple Computer eddigi történelmében a második legjobb pénzügyi negyedévét zárta 2006. április 1-jén.

Hirdetés

A vállalat az elmúlt három hónapban 4,36 milliárd dollár bevételre tett szert, amelyből 410 millió tisztán nyereség. Egy évvel korábban ugyanezen időszakban mindössze 3,24 milliárd dollár bevételt, illetve 290 millió dollár profitot könyvelhettek el. A részvényenkénti nyereség 34 centről 47-re nőtt. A bruttó árrés ugyanúgy 29,8%, mint tavaly, a nemzetközi eladások pedig a vállalat összes értékesítésének 43%-át tették ki.

A fenti időszakban összesen 1 112 000 Macintosh számítógépet, illetve 8 526 000 iPodot adtak el. Ezzel 4, illetve 61%-os növekedést értek el. "2006-os üzleti évünk első felében 10 milliárd dollár bevételt, illetve 1 milliárd dollár nyereséget könyvelhettünk el. Az Intel megoldásaira való átállásunk is nagyon jól halad, ráadásul a zenei üzletágunk is soha nem látott növekedésnek indult." - mondta Steve Jobs, az Apple elnök-vezérigazgatója.

"Ez volt történelmünk során a második legjobb negyedévünk. Évről évre sikerül tartani a 34%-os növekedést a bevételi, illetve a 41%-os gyarapodást a nyereségi oldalon." - tette hozzá Peter Oppenheimer, a vállalat pénzügyi vezetője. Elmondta továbbá, hogy a következő negyedévben gyengébb teljesítményre számítanak.

Az iPod átlagos eladási ára várhatóan csökkenni fog az aktuális negyedévben. A legfrissebb adatok szerint pedig az Apple saját zeneletöltő központja, az iTunes a teljes észak-amerikai digitális zenei letöltések 87%-át szolgálja ki.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.