Hirdetés
. Hirdetés

Az Apple pert nyert az Apple ellen

|

Az Apple Computer előnyre tett szert abban az iTunes kapcsán fellángoló pereskedésben, melyet a volt Beatles-tagok szintén Apple névre hallgató kiadócége kezdeményezett ellene. Edward Mann bíró hétfő reggel Londonban kihirdette az Apple Computer javára szóló ítéletet.

Hirdetés

A Beatles fémjelezte üzleti vállalkozás azzal vádolta az Apple Computert, hogy megsértve 1991-es megállapodásukat olyan zenei témájú szolgáltatásaiban is felhasználja az Apple logót, mint az iPod és az iTunes. A brit cég, melynek tulajdonosai között megtaláljuk az ex-Beatles-tag Paul McCartney-t és Ringo Starrt, valamint John Lennon özvegyét és George Harrison örököseit is, azt akarta elérni, hogy a bíróság tiltsa el a számítástechnikai vállalatot a márkajelzés használatától. A bíróság nem értett egyet a keresetben megfogalmazott vádakkal. Mann bíró szerint a logó használata a letöltéses szolgáltatások kapcsán teljesen jogszerű, mivel az embléma egyértelműen a tartalomszolgáltatáshoz kötődik, nem magukhoz a zenei anyagokhoz. Ahogy az az Apple Computer védelmét ellátó ügyvédek fő érvei között szerepelt, a két vállalat között 1991-ben létrejött szerződés egyik záradéka is megkülönbözteti egymástól a két esetet. Az ítélet indoklása szerint nem történt semmi, ami "átlépte volna az ésszerűség és a korrektség határait."

A Beatles-féle Apple jogászai fellebbeztek az ítélet ellen, míg az Apple Computer másfélmillió dolláros kártérítést követel, a persorozat második fordulója is tartogat tehát izgalmakat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.