Hirdetés
. Hirdetés

Az ASUS az LCD tévék piacán

|

Az Asustek 42 hüvelykes LCD televíziót jelentett be, amit jövőre szándékoznak a piacra dobni európában. A modellt saját márkanév alatt forgalmazzák majd.

Hirdetés

A DigiTimes.com szerint az Asustek új, 42 hüvelykes (körülbelül 106 centiméteres) LCD televíziót jelentett be, mellyel a csúcskategóriát célozza meg. A 89 900 tajvani dolláros (nagyjából 2700 amerikai dolláros) TLW 42001 modell 1920×1080 képpont maximális felbontást, 500 cd/m2 fényerőt és 1200 az egyhez kontrasztarányt kínál. A termék európában és kínában 2007-ben jelenik majd meg. Mint ismeretes, a vállalat kínálatában jelenleg TLW 32001 néven már szerepelnek 32 hüvelykes képernyők.

Az Asustek szemlátomást komolyan veszi a "több lábon állást", a sikeres komponens-, kommunikációs, noteszgép- és OEM-gyártó egyéb üzletágai mellett a szórakoztatóelektronika felé is kacsingat. Bár egyik cég sem szeret erről beszélni, a tajvaniaknak a Sony Playstation 2 és a hamarosan érkező Playstation 3 gyártásában is jelentős szerepük van. A világ legnagyobb alaplapgyártója és egyik legjelentősebb szerződéses alkatrészelőállítója harnadik negyedéves mérlege szempontjából a nagyméretű LCD képernyők piacra dobása jelentheti az előirányzott növekedés garanciáját.

A vállalat vélhetőleg jó lóra tesz a 42 hüvelykes panelekkel, legalábbis ha hihetünk az iSuppli előrejelzésének. A piackutató ugyanis az LCD tévék piacán a második negyedév csalódást keltő 2,7 százalékos növekedéséhez képest az idei harmadik negyedévre 9, míg a negyedik negyedévre 11 százalékos keresletnövekedést prognosztizál. (A negyedik negyedév a karácsonyi ünnepek miatt hagyományosan az IT-termékek eladásainak legerősebb időszaka.)

Az Asustek tervei között szerepel egyébként egyre több termék, így az új 42 hüvelykes televíziók nagy részének ASUS márkanéven való forgalmazása. A vállalat ugyanis a közeljövőben minden eszközzel erősíteni akarja a saját brandet, mivel határozott célja, hogy kitörjön a "legnagyobb bedolgozó" skatulyából.

illusztráció: DigiTimes.com

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.