Hirdetés
. Hirdetés

Az Egyesült Királyság ideiglenesen jóváhagyta, hogy a Viasat felvásárolja az Inmarsatot

|

Az Egyesült Királyság március 1-jén ideiglenesen jóváhagyta, hogy a Viasat felvásárolja a londoni székhelyű Inmarsat műholdas céget, miután megállapította, hogy az ügylet nem csökkenti jelentősen a versenyt a repülőgépeken történő Wi-Fi szolgáltatás terén.

Hirdetés

Az Egyesült Királyság Verseny- és Piacfelügyeleti Hatóságának (CMA) jóváhagyása nyilvános konzultáción megy keresztül, és az ügyletnek még át kell esnie egy külön mélyreható vizsgálaton is, amelyet az Európai Unió február 13-án indított a fedélzeti csatlakozási (IFC) versenyre gyakorolt hatásáról.

Bár a geostacionárius műholdak üzemeltetői szorosan versenyeznek az IFC-piacon, az Egyesült Királyság versenyfelügyeleti hatósága szerint az elkövetkező években "jelentős verseny" várható a Starlink, a OneWeb és más, alacsony Föld körüli pályán működő új szereplők belépésével.

A CMA megállapította, hogy a bevált IFC-szolgáltatók, az Intelsat és a Panasonic is befektet az IFC-be, és a OneWeb-bel is partnerségre léptek, hogy növeljék képességeiket. Eközben a Starlink nemrég nyerte el első szerződését egy európai légitársasággal, az airBaltic-kal, miközben a SpaceX további műholdakkal folytatja a konstelláció gyors bővítését.

Hirdetés

"Ez egy fejlődő és gyorsan bővülő ágazat, amelyben még a 4 hónapos vizsgálatunk alatt is jelentős fejlemények történtek. Úgy látjuk, hogy ez folytatódik, ahogy a műholdas összeköttetés iránti kereslet növekszik - mondta Richard Feasey, aki a CMA vizsgálatának elnöke volt. A CMA ideiglenes határozatára való válaszadás konzultációs határideje március 21. A felügyelet végleges jelentése március 30-án esedékes. Az Európai Bizottság várhatóan június 29-ig hozza meg döntését a tranzakcióról.

A Viasat és az Inmarsat közös nyilatkozatban üdvözölte az Egyesült Királyság ideiglenes döntését, amely "fontos mérföldkő a szabályozási folyamatban" a 2021 novemberében bejelentett ügylet tekintetében. Azt mondták, hogy a döntés "elismeri a műholdas kommunikáció globális piacának erős versenyre utaló jellegét, amely számos szolgáltatót foglal magában, beleértve a jól bejáratott vállalatokat és a jól finanszírozott új belépőket".

A mélyreható versenyjogi vizsgálatok azonban valószínűleg szertefoszlatták a Viasat kezdeti reményeit, hogy március 8-ig sikerül tető alá hozni az üzletet. Az amerikai székhelyű Viasatnak az Egyesült Államokban is szüksége van még a hatósági jóváhagyásra ahhoz, hogy az üzletet véghez vigye - jelentette a SapeceNews.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.