Hirdetés
. Hirdetés

Az első Új Széchenyi Terv Akkreditált Innovációs Klaszterek

|

Tíz komoly innovációs és exportlehetőségekkel rendelkező hazai klaszter vehette át a kiemelt rangot jelentő Akkreditált Innovációs Klaszter címet.

Hirdetés

A tanúsító okleveleket Siba Ignác, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Gazdaságfejlesztési Programok Irányító Hatóságának főigazgatója és Barta E. Gyula, a MAG Zrt. vezérigazgatója adta át a nyertes klaszterek képviselőinek.

Új széchenyi terv akkreditált klaszterek
Új széchenyi terv akkreditált klaszterek

Az Akkreditált Innovációs Klaszter címpályázat célja innovatív kkv- és exportorientált, jelentős foglalkozatási hatású klaszterek akkreditálása a már működő hazai klaszterek közül, az Új Széchenyi Terv stratégiai céljainak megfelelően. Sikeres akkreditáció esetén a klaszter minden tagja 2 év időtartamra kap jogosultságot dedikált pályázatokon való indulásra. Az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett Klaszter akkreditációs pályázaton először került kiosztásra az Akkreditált Innovációs Klaszter cím.

Az akkreditáció elismeri azokat a fejlődő hazai klasztereket, amelyek már több éve bizonyítottan és eredményesen együttműködnek és ezt a szakmai összefogást közös megegyezéssel intézményesítették. Az Akkreditált Innovációs Klaszter cím odaítéléséről a nyolc tagú Klaszterakkreditációs Testület dönt.

Az Akkreditált Innovációs Klaszter cím odaítélésekor a klaszterek nem részesülnek közvetlen pénzügyi támogatásban. Az akkreditált klaszter, illetve annak tagjai pályázhatnak a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által a klaszterek, illetve klasztertagok részére kiírt pályázatokon való kizárólagos részvételre, továbbá jogosultak egyes, nem kizárólag az akkreditált klaszterek által elnyerhető támogatások esetében az értékelés során többlet pontok megszerzésére.

Az Akkreditációs Testület eddig 10 klaszter esetében döntött az Akkreditációs cím odaítéléséről. A kizárólag Akkreditált klaszterek számára kiírt innovációs témájú pályázatok (GOP1.2.1-KMOP1.1.3/A; GOP1.3.1/B) keretében mindezidáig 126 kutatás-fejlesztési és innovációs projekt részesült támogatásban közel 20 milliárd forint összegben.

Az Új Széchenyi Terv Akkreditált Innovációs Klaszter cím első tulajdonosai

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.