Hirdetés
. Hirdetés

Az Epicor 2007-es eredményei

|

Az Epicor Software Hungary Kft. anyavállalatának 2007 negyedik negyedéves összesített árbevétele 15 százalékkal nőtt.

Hirdetés

Ezzel sikerült elérnie a cég történetében rekordnak számító 119,7 millió dollárt - összehasonlításképpen, 2006 megfelelő időszakában ez az érték még 104,4 millió volt. A teljes 2007-es évet nézve az árbevétel 12 százalékkal nőtt, és sikerült elérni a cég történetében rekordnak számító 429,8 millió dollárt. (Szemben a 2006-os 384,1 millió dollárral.) A cég 2007. december 31-én készült mérlege magában foglalta az NSB Retail Systems felvásárlására szánt 161 millió dollár készpénzt, valamint egyéb készpénzes vagy azzal egyenértékű eszközöket és rövid futamidejű befektetéseket is 76,5 millió dollár értékben. A negyedéves üzleti pénzforgalom (cash flow) több mint 23 millió dollár volt.

George Klaus, az Epicor elnök-vezérigazgatója a korábbiakat meghaladó licencbevételek kapcsán kiemelte a vállalat eredményes értékesítési munkáját, amelyhez hozzájárult az értékesítési csatornák bővülése és a termékek piaci bevezetésére irányuló stratégia sikere.

"Úgy gondoljuk, hogy a megcélzott vertikális piacokon a stabil és folytonos növekedésnek ma jobbak a lehetőségei, mint bármikor korábban, valamint az értékesítési csatornák is tovább növekednek. Emellett az NSB felvásárlásának lezárultával nagyobb, erősebb és nyereségesebb Epicor jön létre. 2008 újabb, kétszámjegyű növekedéssel kecsegtető évnek ígérkezik az Epicor számára, és bízunk benne, hogy sikerül folytatni a technológiai fejlesztéseket a pénzügyi kötelezettségek teljesítésével párhuzamosan" - fogalmazott Klaus.

Az Epicor a licencbevételek várható további növekedése miatt felfelé igazította a 2008-as évre vonatkozó kilátásokat, figyelembe véve az NSB befejezett felvásárlását. A két cég integrációja 2008 első negyedévében lezárul, beleértve az értékesítést, a professzionális szolgáltatásokat, a műszaki támogatást, valamint a kutatást és fejlesztést is. A marketing, az általános és az adminisztratív infrastruktúra egységesítése az év első felében zajlik le. A teljes 2008-as (nem-GAAP szerint számított) összbevételt 545-555 millió dollárra becsülik, ezen belül 120-130 millió dolláros szoftverlicenc-bevételt terveznek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.