Hirdetés
. Hirdetés

Az EU most a Sun-Oracle egyesülést boncolja

|

Mélyreható vizsgálatot indított az Európai Bizottság, mivel komoly fenntartásai merültek fel az egyesüléssel kapcsolatban az adatbázis-piacon.

Hirdetés

Az Európai Bizottság úgy döntött, hogy a szokásos egy hónapos vizsgálat után alaposabban is áttekinti a Sun-Oracle egyesülést. Erre jövő év január 19-ig van lehetősége. Neelie Kroes, az EB versenyügyi biztosa elmondta: a vizsgálattal szeretnék biztosítani, hogy az ügyfelek választási lehetőségei nem szűkülnek, és az árak sem emelkednek indokolatlanul.

Az EB közleményt is kiadott, amelyben rámutat, hogy az adatbázis-piac három szereplő kezében koncentrálódik: ezek az Oracle, az IBM és a Microsoft, és együtt az árbevétel 85 százalékát realizálják. Az Oracle a piacvezető a tulajdonosi adatbázisok terén, míg a Sun a nyílt forráskódú adatbázisok piacán. Ezért körültekintően meg kell vizsgálni, hogy az egyesülésük hogyan hat a piaci versenyre.

Csütörtöki sajtóközleményében az Oracle tudmásul vette a vizsgálat kiterjesztését, de nem kommentálta az EB intézkedését. Csupán annyit tettek hozzá, hogy az amerikai igazságügy-minisztérium és a Sun részvényesei is jóváhagyták már a tranzakciót. Piaci elemzők szerint nem valószínű, hogy az EB talál okot rá, hogy megakadályozza a Sun felvásárlását.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.