Hirdetés
. Hirdetés

Az EU vizsgálja a Microsoft eljárását a Teams értékesítésénél

|

Gyakorlatuk versenyellenes árukapcsolásnak vagy csomagban értékesítésnek minősülhet.

Hirdetés

Az Európai Bizottság vizsgálatot indított annak értékelésére, hogy a Microsoft sért-e uniós versenyszabályokat azzal, hogy a Teams nevű kommunikációs termékét az Office 365 és a Microsoft 365 üzleti szoftvercsomagokhoz kapcsolja vagy azokkal egy csomagban értékesíti - jelentette be a brüsszeli testület a héten.

A közlemény szerint az Európai Bizottság aggodalmát fejezi ki amiatt, hogy a Microsoft visszaélhet a produktivitásnövelő szoftverek terén elért piaci pozíciójával, sőt meg is erősítheti azt azáltal, hogy az Európai Gazdasági Térség (EGT) területén korlátozza a versenyt a kommunikációs és kollaboratív termékek piacán.

A brüsszeli testületet különösen az aggasztja, hogy a Microsoft forgalmazási előnyt biztosíthat a Teams-nek azáltal, hogy amikor a felhasználók előfizetnek az említett produktivitásnövelő szoftvercsomagokra, nincs lehetőségük eldönteni, hogy igénylik-e a szóban forgó termékhez való hozzáférést is, valamint előfordulhat az is, hogy a Microsoft produktivitásnövelő szoftvercsomagja korlátozottan használható együtt a konkurens termékekkel.

Hirdetés

A közlemény kiemelte: az ilyen gyakorlat versenyellenes árukapcsolásnak vagy csomagban értékesítésnek minősülhet. Amennyiben ez bizonyítást nyer, az sértheti az erőfölénnyel való visszaélést tiltó uniós versenyszabályokat - tették hozzá.

A Microsoft multinacionális technológiai vállalat produktivitásnövelő és üzleti szoftvereket, felhőalapú számítástechnikát és személyi számítástechnikát kínál. A Teams a Microsoft felhőalapú kommunikációs és kollaboratív terméke. Olyan funkciókat kínál, mint az üzenetküldés, a hívás, a videoértekezletek tartása, a fájlmegosztás, és egyesíti a Microsoft és harmadik féltől származó munkahelyi eszközöket és más alkalmazásokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.