Hirdetés
. Hirdetés

Az IMF jelentősen csökkenti a globális növekedési kilátásokat

|

A hitelintézet stratégiai igazgatója szerint gyorsan szűkül a világgazdasági kihívások kezelésére kínálkozó lehetőségek listája.

Hirdetés

A Nemzetközi Valutaalap jelentősen csökkenteni fogja a világgazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzését a következő jelentésében - közölte Ceyla Pazarbasioglu, az IMF stratégiáért, politikáért és jelentésekért felelős igazgatója a Bloomberg információi szerint.

"Egyik sokk a másik után éri a világgazdaságot" - mondta egy vasárnapi panelbeszélgetésen az indonéziai Balin, hangsúlyozva, hogy az élelmiszer- és energiaárak emelkedése, a feltörekvő piacokra irányuló tőkeáramlás visszaesése, a Covid-járvány, valamint a kínai lassulás "sokkal nagyobb kihívást" jelent a politikai döntéshozók számára, hogy hatékony gazdasági stratégiát dolgozzanak ki.

Hirdetés

Áprilisi jelentésében az IMF 4,4%-ról 3,6%-ra csökkentette az idei globális növekedésre vonatkozó kilátásait, a növekvő inflációs kockázatokra és a központi bankok agresszív szigorítására hivatkozva.

Az ebben a hónapban esedékes felülvizsgálatban "jelentősen lefelé fogjuk rontani az előrejelzésünket" - mondta Pazarbasioglu.

A monetáris szabályozó hatóságok világszerte küzdenek a világjárvány kezdeti szakasza óta kialakuló kínálati problémák okozta áremelkedésekkel.

"A lassuláshoz vezető út szűkül; szerintünk még mindig van rá lehetőség, de biztosan nem lesz könnyű" - mondta ugyanezen a panelbeszélgetésen Hyun Song Shin, a Nemzetközi Fizetések Bankjának kutatási vezetője a hírügynökség szerint.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.