Hirdetés
. Hirdetés

Az Intel eladja a szerverépítési üzletágat a MiTAC-nak

|

Az Intel megerősítette a vállalat tervét, miszerint egy újabb, nem központi üzletágat, a szervereket is kivonja a tevékenységéből. A chipgyártó kiszáll a szervergyártási üzletágból, és eladja azt a MiTAC-nek, egy vezető tajvani elektronikai gyártónak, a Tyan anyavállalatának.

Hirdetés

A Dell, a HP és az Inspur a szerverpiac óriásvállalatai, míg az Intel a kisebb halak közé tartozik a tóban. A chipgyártónak több arca van, és ezek közül az egyik a szervertermékek gyártása (volt). Az Intel sorra végzett a nem alapvető üzletágakkal, mióta Pat Gelsinger vezérigazgató 2021-ben átvette a vezetést. A jelentősebb kifarolások közé tartozik az Intel Optane üzletága, az SSD-üzletág, a hálózati kapcsoló üzletág, és a vállalat újabb távozása az 5G modemekből. Az Intelnek erős szerver termékportfóliója van, de a cég legnagyobb erőssége nyilvánvalóan a szilícium eladása.

"Az Intel azokkal a folyamatos törekvéseivel összhangban, hogy az IDM 2.0 stratégiájába történő befektetéseket előtérbe helyezze, meghoztuk azt a nehéz döntést, hogy kivonulunk a Data Center Solutions Group (DSG) üzletágból. Ennek a tervnek a részeként a MiTAC, egy edge-to-cloud IT-megoldásokat kínáló vállalat, a DSG régi ODM-partnere, jogot kap a mi tervezéseinken alapuló termékek gyártására és értékesítésére. Arra összpontosítunk, hogy a DSG csapatát és az érdekelt feleket támogassuk az átmenet során" - mondta az Intel egyik szóvivője a ServeTheHome című lapnak.

Hirdetés

Az Intel az évek során nagyon kevés szerveregységet adott el és a DSG aligha hozott jelentős bevételi számokat a vállalatnak. Így nem igazán meglepő, hogy a szervergyártó üzletág az öncsonkítás újabb áldozata. Az Intel 644 millió dolláros nettó veszteséget könyvelt el a 2022-es pénzügyi év negyedik negyedévében, így a szervergyártásból való legutóbbi kivonulás valószínűleg nem az utolsó költségcsökkentő intézkedés lesz a vállalat részéről.

Az Intel nemrég dobta piacra a várva várt 4. generációs Sapphire Rapids Xeon processzorokat és néhány Sapphire Rapids alapú szervert. Most azonban úgy tűnik, hogy ezek lehetnek az utolsó Intel-építésű szerverek a piacon, de lehet, hogy a chipgyártó csak fehér dobozba csomagolja őket, hogy a partner OEM-ek átnevezhessék őket. Mindenesetre az Intel átadta szerverterveit a MiTAC-nek. A MiTAC leányvállalata, a Tyan minden bizonnyal jól fogja használni ezeket a terveket - véli a Tom's Hardware.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.