Hirdetés
. Hirdetés

Az Intel levelét megírta ? és az ombudsman is

|

Az Európai Unió ombudsmanja megerősítette, hogy megérkezett az Intel panasza az antitröszt vizsgálattal kapcsolatban, és ígéretet tett arra, hogy válaszát még szeptember vége előtt nyilvánosságra is hozza.

Hirdetés

Az Intel hivatalosan is panaszt emelt az EU ombudsmanjánál, P. Nikiforos Diamandourosnál azért, mert álláspontja szerint az Európai Bizottság hibákat vétett a nyomozás során.

Még májusban az EB 1,06 milliárd euróra büntette az Intelt, miután vétkesnek találta a trösztellenes szabályozások megsértésében. Az EU szerint a cég kedvezményeket adott partnereinek, hogy megakadályozza legnagyobb riválisa, az AMD termékeinek értékesítését. Bár a kedvezmények oda vezettek, hogy a PC-árak csökkentek, az EB szerint a vásárlókat hátrány érte, amiért nem választhattak a termékek szélesebb köréből.

Augusztus elején az EU-s ombudsman már kritizálta az EB munkáját, mivel a jelentésükbe egyáltalán nem kerültek be a Dell meghallgatásának részletei, és a cég álláspontja az AMD processzorainak teljesítményéről.

Az üggyel kapcsolatos ombudsmani jelentésről úgy tudni, hogy az már elkészült, de a tartalma csak szeptember közepe-vége felé lesz majd nyilvános. Az ombudsman feladata, hogy próbáljon megoldást találni az EU adminisztrációs hibáival kapcsolatos panaszokra, de csak javaslatokat tehet a viták rendezésére - az EU döntéseinek megváltoztatására nem terjed ki a jogköre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.