Hirdetés
. Hirdetés

Az Iomegának tetszik az új ajánlat

|

Második nekifutásra sikeres lehet az EMC kísérlete, hogy felvásárolja az Iomega merevlemez-gyártó céget, miután az EMC hétfőn közzétett ajánlata minden korábbit felülmúlt.

Hirdetés

Az EMC kéretlen, nem kötelező érvényű javaslata alapján az amerikai adattárolórendszer-szállító most részvényenként 3,75 dollárt kínál az Iomegáért - a korábbi ajánlat 3,25 dollár volt részvényeként. Az 54,8 millió Iomega-részvénnyel számolva az ajánlat alapján az EMC-nek 205,5 millió dollárt is megérne a merevlemez-gyártó. A New York-i tőzsdén az közlemény megjelenését követően az Iomega részvényeinek árfolyama 0,27 dollárral, 3,53 dollárra emelkedtek, mig az EMC részvények árfolyama 0,44 dollárral, 14,35 dollárra esett.

Lemaradt a versenyben
Az Iomega tavaly decemberben állapodott meg arról, hogy felvásárolja kínai partnerét, az ExcelStor Great Wall Technologyt és egy leányvállalatát, aminek következtében lényegesen nagyobb és szélesebb termékkört kínáló szállítóvá válhat. Amikor az EMC megtette első ajánlatát mintegy 178,1 millió dollár értékben, az Iomega visszautasította azt, mondván, hogy semmivel sem lenne számára jobb üzlet, mint az ExcelStor felvásárlása, amely kontraktus még a hatóságok jóváhagyására vár. Ugyanakkor az Iomega igazgatótanácsa felhatalmazta a cégvezetést, hogy tárgyalásokat kezdjen az EMC-vel, és információkat adjon ki a tervezett felvásárlásról. Az EMC hétfői nyilatkozata szerint az Iomega korábbi döntése ösztönözte őket arra, hogy újabb ajánlatot adjanak, és várják az Iomega vezetőinek válaszát az ajánlatra.

Az Iomega az általa kifejlesztett Zip meghajtók és az otthoni felhasználóknak szánt adattároló eszközei révén lett híres, de ma már külső merevlemezeket, hálózati adattároló rendszereket és más termékeket is kínál. A San Diego-i központú vállalat a kilencvenes években úttörő szerepet játszott az otthoni adattárolásban és részvényei rendkívül keresettek voltak, de a piac növekedésével és a technológiák változásával egyre több versenytárssal kellett megküzdenie; olyannyira, hogy ma már a legnagyobb játékosok, mint az EMC is be akar törni az Iomega piacára.

Egyedül nem megy
Amikor az Iomega decemberben bejelentette az ExcelStorral kötött üzletet, a cég elnök-vezérigazgatója, Thomas Kampfer úgy nyilatkozottt, hogy a cége nem volt elég nagy méretű, hogy a külső adattárolókon kívül más termékfejlesztésekbe fogjon. Az ExcelStorral való egyesülés révén az alkalmazottak száma a tízszeresére, mintegy 3 ezerre nőne, és az éves forgalma 300 millióróról 1,1 milliárd dollárra bővülne. Ha az EMC felvásárolná a céget, amely vállalat árbevétele tavaly 13 milliárd dollár volt, úgy szintén lényegesen növekednének az Iomega rendelkezésére álló erőforrások.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.