Hirdetés
. Hirdetés

Az IT-profik 85 százaléka elismerte, hogy a COVID-19 durván belemászott a cégük életébe

|

A SecureAge Technology új kutatása szerint a COVID-19 járvány és a távmunkára való áttérés miatt az amerikai és brit munkáltatók 85 százaléka új kiberbiztonsági intézkedések elfogadására kényszerült.

Hirdetés

Azok az amerikai (41%) és brit (38%) cégek, amelyek új kiberbiztonsági védelmi intézkedéseket fogadtak el, megjegyzik, hogy a "technikai végrehajtás kihívásai" jelentik az elsődleges akadályt az új, COVID-19 által vezérelt kiberbiztonsági protokollok és stratégiák bevezetésében.

"A COVID-19 világjárvány alapvetően megváltoztatta a jelenlegi munkánkat. És bár sok vállalkozás jól alkalmazkodott a távmunka-környezetekhez, sajnos sokan még mindig küzdenek a tanulási görbével és a hatékony biztonságukkal kapcsolatos árnyalatokkal. A kutatás célja, hogy rávilágítson, a munkáltatók hogyan kezelik az újonnan felmerülő kiberbiztonsági kihívásokat, valamint az útjukat továbbra is akadályozó fájdalmas pontokat és akadályokat" - mondta Jerry Ray, a SecureAge Technology COO-ja.

Hirdetés

Arra a kérdésre, hogy milyen típusú eszközöket vezettek be a világjárvány hatására, mind az amerikai, mind a brit vállalkozások 60 százaléka azt mondta, hogy felhőalapú kiberbiztonsági megoldásokat alkalmaznak, míg 45 százalékuk a fájlszintű titkosítást, 41 százalékuk pedig a teljes lemez titkosítást vette elő a kiberbiztonsági infrastruktúra megerősítésének eszközeként.

"A modern kiberbiztonság az agilitástól és a kifinomult technológiától függ. Ezért nem meglepő, hogy a vállalkozások olyan eszközöket alkalmaznak, amelyekkel képesek egyrészt az új fenyegetésekre menet közben reagálni, másrészt pedig az összes érzékeny adatot lezárni. Végül is semmi sem frusztrál jobban egy kiberbűnözőt, mint az agilis kibervédelem és a használhatatlan, titkosított adatok, amelyekhez esetleg hozzáfértek" - tette hozzá Ray.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.