Hirdetés
. Hirdetés

Az IT-szolgáltatások felé nyit a Dell

|

Néhány hónappal azután, hogy nem organikus növekedésben határozta meg jövőbeni stratégiáját, a számítógépgyártó jelentős akvizíciót hozott tető alá. A 3,9 milliárd dollárért felvásárolt amerikai Perot Systemre épül majd a Dell globális szolgáltatási üzletága.

Hirdetés

A Dell hétfőn jelentette be, hogy 3,9 milliárd dollárnyi készpénzért felvásárolja az informatikai szolgáltatásokban utazó amerikai Perot Systemst. A megállapodás lehetővé teszi a Dell számára, hogy kiterjessze IT szolgáltatásainak kínálatát, és ezzel együtt hardvereket is értékesítsen a Perot már meglévő ügyfélkörének. A vállalat a jövőben a Dell szolgáltatási üzletágaként működik, amelyet Peter Altabef, a Perot jelenlegi vezérigazgatója irányít majd. A Perot Systems igazgatótanácsának elnöke, Ross Perot Jr. a Dell igazgatótanácsában kap helyet. A tranzakció a novembertől jövő januárig tartó negyedévben zárul le.


Az új üzleti egység a Dell tavaly év végi átszervezése után létrejött három globális divízió (nagyvállalati, államigazgatási, valamint kis- és középvállalati csoport) mellett működik majd. A Dell vezetői nyár elején többször is kiemelték, hogy a cég fokozott hangsúlyt fektet a nem organikus növekedésre. A vállalatnak valóban egészséges készpénztartalék - nagyságrendben 10 milliárd dollár - volt a birtokában, így mindenki azt találgatta, hogy a cég milyen stratégiai befektetéseket eszközöl; mostanáig sokan a Palm vagy az Acer felvásárlását is rebesgették.

A Dell és a Perot Systems az elmúlt négy negyedévben összesen 16 milliárd dollárt termelt a vállalati hardver- és IT-szolgáltatások értékesítéséből. Ezen belül a kiterjesztett szolgáltatások és a támogatás 8 milliárd dollárt hoztak, ráadásul a Dellt amúgy is komolyan érintette, hogy a vállalati partnerek az utóbbi évben elsősorban a hardverbeszerzéseken igyekeztek spórolni, így a cég belépése az üzleti technológiai szolgáltatások piacára teljesen időszerűnek tűnik.

A 23 ezer embert foglalkoztató Perot 2008-as bevétele 2,78 milliárd dollár volt, a vállalat összesen 25 országban van jelen. A részvényenként 30 dolláros vételár jelentős prémiumot jelent a Perot papírjainak pénteki, 17,91 dolláros tőzsdei árfolyamához képest; a bejelentés hírére a cég részvényei hétfőn reggel már 29,7 dolláron álltak.

 

A Dell és a Perot már az idei HIMSS egészségügyi konferencián is stratégiai szövetséget kötött egymással. A képen Chuck Lyles (Perot Systems healthcare group) és Dr. James Coffin (Dell Healthcare and Life Sciences)

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.