Hirdetés
. Hirdetés

Az Omicron kripto az egekben szárnyal a Covidnak köszönhetően

|

Egy viszonylag új kriptopénz, az Omicron (OMIC), amely ugyanazt a nevet viseli, mint az új koronavírus variáns, az utóbbi napokban hatalmasat szárnyalt, megelőzve a főbb kriptókat, mint a Bitcoin és az Ethereum.

Hirdetés

Az OMIC token szombat óta több mint 900%-ot emelkedett, és 689 dolláron elérte az eddigi legmagasabb értéket. Piaci értéke 400 millió dollár fölé szökött. A kriptovaluta kedden 08:40 GMT-kor 379,61 dolláron kereskedett, szerdán 8:14-kor már 665,9 dolláron, majd a nap folyamán folyamatosan csökkenve délutánra elérte a 427 dolláros árat

A CoinDesk az "irracionalitás csúcsának" példájaként jellemezte az ismeretlen token emelkedését, mivel a kriptopénz a neve miatt ralizott. A B.1.1.529-es koronavírustörzset (Omicron) a görög ábécé 15. betűjéről nevezte el múlt pénteken az Egészségügyi Világszervezet. Szakértők szerint az OMIC messze nem számít biztonságos eszköznek.

Hirdetés

Az OMIC érme az ethereum Arbitrum skálázási technológiájára épül. A tokent az OlympusDAO DeFi protokolljának leágazásaként hozták létre. Minden egyes OMIC DeFi token mögött állítólag egy eszközkosár áll, ami "olyan belső értéket ad neki, amely alá nem eshet".

A kriptotoken teljes kínálata 1 millió darabnál van maximalizálva, ami azt jelenti, hogy a tokenek nagy részét még nem bányászták ki és nem kereskednek vele.

Miért kapta az új vírusmutáns az Omicron nevet?

A WHO a vírust SARS-CoV-2, az általa okozott betegséget pedig Covid-19-nek nevezte el. A szervezet 2021 májusára elfogadta a görög ábécé szerinti elnevezési konvenciót a vírus változatainak és törzseinek megnevezésére, hogy elkerülje azt a "megbélyegző és diszkriminatívnak" nevezett gyakorlatot, hogy a vírusokat az első észlelésük helye szerint nevezzék el.

A Delta után azonban a Nü és a Kszi következett volna, azonban a Nu az "új" szóval lett volna összetéveszthető, a Xi-t pedig azért ugrották át, hogy "elkerüljék egy régió megbélyegzését", Xi ugyanis "egy gyakori vezetéknév "bizonyos" országokban és a WHO legjobb gyakorlatai a betegségek elnevezésére vonatkozóan azt javasolják, hogy kerüljék a kulturális, társadalmi, nemzeti, regionális, szakmai és etnikai csoportok megsértését".

Ez történetesen Kína jelenlegi elnöke, Hszi Csin-ping (Xí Jìnpíng) nevének átírása is. Így sokan úgy vélik, hogy a WHO ezzel is terelni próbálja a gyanút Kínáról.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.