Hirdetés
. Hirdetés

Az Oracle-é a Sun Microsystems

|

A Sun Microsystems 7,4 milliárd dollárt ért az Oracle szoftvergyártó vállalatnak.

Hirdetés

Az eladósorba került Sun Microsystems vállalatot a hírek szerint először az IBM tervezte megvenni, azonban múlt hónapban kiderült, ebből a tervből nem lesz semmi, mivel a Sun visszalépett az üzlettől. Így az Oracle bejelentette, felvásárolja a céget, méghozzá 7,4 milliárd dollárnyi készpénzért (illetve egy másik opció szerint 5,6 millió dollár készpénzért, a fennmaradó összeget pedig a Sun adósságainak átvállalásával egyenlítik ki). Ez azt jelenti, hogy az Oracle egy részvényért 9,5 dollárt fizet ki a tulajdonosoknak. A befejezés várható időpontja legkésőbb nyár vége.

 

oracle_3.jpg

 

Scott McNealy, a Sun elnöke elmondta, a Sun és az Oracle több mint húsz éve közeli partnerek és együttműködő cégek, az összeolvadás várható volt már és reményeik szerint igen jó hatással lesz az üzleti informatika fejlődésére. Ebből annyi mindenképpen igaz, hogy az Oracle már régóta kacérkodott a Sun felvásárlásával, és mivel a Sun Solaris rendszere az Oracle szoftverek egyik legfontosabb platformja, a szoftvercég így megvetheti lábát a hardverpiacon is.


A számítások szerint az Oracle a felvásárlással 1,5 milliárd dollár profittal számolhat az akvizíció utáni első évben és 2 milliárd dollárral a második évben - ez jóval több annál, mint amit a Siebel, a PeopleSoft és a BEA Systems felvásárlásából profitált.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.