Hirdetés
. Hirdetés

Az Oracle megígérte, hogy működését az egész Földön teljesen megújuló energiára állítja át

|

A vállalat európai Cloud régiói már most is 100 százalékban megújuló energiával működnek.

Hirdetés

Az Oracle bejelentette, hogy 2025-re globális működését 100 százalékig megújuló energiával kívánja fenntartani. Ez a kötelezettségvállalás mind a létesítményeire, mind a felhőalapú működésre kiterjed, és a vállalat által korábban vállalt fenntarthatósági prioritásokra épül, beleértve a 100 százalékos megújuló energiafelhasználás elérését az összes "következő generációs" Oracle Cloud régióban 2025-re.

Az Oracle európai Cloud régiói már most is 100 százalékban megújuló energiával működnek, és az cég jelentése szerint világszerte 51 irodája használ teljesen megújuló energiát.

"A megújuló energiára való támaszkodás fontos lépés a fenntarthatóbb jövő felé. Az Oracle mindig is úgy fogja a legnagyobb hatást gyakorolni a környezetre, hogy olyan technológiát szállít az ügyfeleinek, amellyel csökkenthetik szénlábnyomukat, de ez az új cél tükrözi ügyfeleink, partnereink és befektetőink közös értékeit" - jelentette ki Safra Catz, a társaság vezérigazgatója.

Hirdetés

Az Oracle korábban is tett már fentarthatósági ígéreteket. Például elkötelezte magát az e-hulladék csökkentése mellett, megjegyezve, hogy a 2020-as pénzügyi év során 2,5 millió fontnyi kiselejtezett hardvereszközöket gyűjtött össze, amelyek 99,6 százalékát vagy újra használatba vették, vagy újrahasznosították. Azt is hirdeti, hogy 2015 óta 25 százalékkal csökkentette az Oracle tulajdonában lévő épületekből a hulladéklerakókba kerülő hulladék mennyiségét négyzetméter alapon.

A felelősséget a beszállítóitól is elvárja, azaz 2025-re minden beszállítónak kell, hogy legyen környezetvédelmi programja.

"Az Oracle-nél a fenntarthatóság nem szlogen. Ez egy összehangolt, folyamatos, az egész vállalatra kiterjedő erőfeszítés, hogy mindent megtegyünk a természeti erőforrások védelme, a káros környezeti hatások minimalizálása és egy fenntarthatóbb jövő felé vezető út kialakítása érdekében" - közölte a cég egy blogbejegyzésben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.