Hirdetés
. Hirdetés

Az Oracle megszüntet ezer munkahelyet?

|

Bár a cég mostanában nyilatkozott úgy, hogy elégedett európai pénzügyi eredményeivel, egy francia szakszervezet értesülései szerint leépítésre készül.

Hirdetés

Az AFP az ugyancsak francia CFDT (Confédération Française Démocratique du Travail - Francia Demokratikus Munkásszövetség) értesülésére hivatkozva közölte: az Oracle 850 - 1000 főt érintő elbocsátásra készül Európában. A szakszervezet a blogján azt állítja, hogy az Oracle tájékoztatta az EWC-t (European Works Council - Európai Üzemi Tanács) és francia megfelelőjét, a Comité d'Entreprise France-t: egyedül Franciaországban 250 fő elbocsátását tervezi. Az Oracle 1600 főt foglalkoztat az országban, Európában pedig összesen 17 000-et. Az Oracle Europe szóvivője nem kívánta kommentálni az értesülést. A CFDT úgy tudja, hogy az Oracle azért készül a leépítésre, mert az előrejelzések szerint a térségben a gazdasági növekedés elmarad a várakozásoktól.

A leépítések híre azért ellentmondásos, mert a cég legutolsó negyedéves pénzügyi eredményinek közzétételekor úgy nyilatkozott, hogy különösen elégedett az Európában elért eredményeivel; kiemelte az 5 százalékos növekedést a cég alkalmazásokkal foglalkozó üzletágában. Ugyanakkor a bevételek az EMEA régióban (Európa, Közel kelet és Afrika) 266 millió dollárral csökkentek az egy évvel korábbiakhoz képest, így a régióban a cég 2,4 milliárd dollárnyi bevételt produkált.

Az Oracle körülbelül 85 500 főt foglalkoztat világszerte.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.