Hirdetés
. Hirdetés

Az ősforráshoz akar visszatérni az Intel új vezére

|

Ez a konkrét esetben a cég társalapítóját és legendás egykori irányítóját, Andy Grove-ot, vagyis Gróf Andrást jelenti: Gelsinger az ő vezetési elveihez visszatérve akarja újra a csúcsokra vezetni az Intelt.

Hirdetés

Egy nappal azután, hogy hivatalosan is átvette az Intel vezetését, Pat Gelsinger egy olyan emlékeztetőt küldött az Intel dolgozóinak, amelyben azt sürgette, hogy cége ismét az "innováció forrása" legyen az iparágban. A levélből kiderül, hogy Gelsinger nagy reményeket fűz az Intel kiváló mérnöki gárdájához és az új generációs számítási architektúrák kutatása terén elért eredényekhez, és a többek között ezektől várja az Intel innovációs megújulását.

Hirdetés

Az új igazgató korábban harminc évet töltött el az Intelnél, mielőtt a VMware-hez igazolt volna, a gyártási problémákkal küzdő anyacégének azonban sikerült visszacsábítania.

Gelsinger három fő pontot emelt ki: az Intel legyen vezető minden olyan kategóriában, ahol versenybe száll; dolgozzanak hibátlanul, és térjenek vissza a közvetlen, átlátható és adatvezérelt "Grove-i" vezetési elveihez (Andy Grove, vagyis Gróf András az Intel magyar származású társalapítója és igazgatója volt, aki kulcsszerepet játszott a cég felemelkedésében és olyan későbbi iparági nagyságok karrierjében, mint Bill Gates vagy Steve Jobs).

Az új vezérigazgató felidézi hosszú történetét az Intelnél, és posztját "álommunkának" nevezi. Gelsingert azután hívták vissza a céghez, hogy a befektetők határozott irányváltást követeltek a cégnél. A befektetők az Intel gyártási nehézségeit elégelték meg, amelyek odavezették, hogy a PC-s és szerveres mikroprocesszorok piacán a lapkagyártó komoly pozíciókat veszített nagy riválisával, az AMD-vel szemben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.