Hirdetés
. Hirdetés

Az SAP Business Network célja a széttagolt ellátási láncok integrálása

|

A tavalyi világjárvány kezdetén számos ellátási lánc széttagolt állapota került reflektorfénybe.

Hirdetés

Az SAP azzal az ambiciózus tervvel állt elő, hogy a széttagolt ellátásilánc-hálózatokat integrálja az SAP Business Network elindításával. A kezdeményezés, amelyet a cég a Sapphire NOW konferenciáján mutattak be, egyesíti az SAP logisztikai és eszközhálózatát, valamint Ariba piacterét.

Az SAP Business Network azt ígéri, hogy nagyobb átláthatóságot és irányítást ad a régóta széttagolt ellátási láncokon belül. Az Ariba, az SAP Logistics Business és az SAP Asset Intelligence integrációja egységes üzleti folyamatokat teremt majd a vevők és a beszállítók számára. A cég állítása szerint ez együttesen 5,5 millió vállalkozást fog egy közös kereskedelmi hálózatba tömöríteni.

Christian Klein vezérigazgató a Sapphire NOW nyitó előadásán mutatta be az SAP Business Networköt. A június közepéig digitális eseményként zajló rendezvényen további Sapphire NOW eseményeken várhatóan részletesen ismertetni fogják az eredmények részleteit.

Hirdetés

"Hisszük, hogy az iparágak forradalmasodnak, amikor a vállalkozások közösségekké alakulnak. Szeretnénk összekapcsolni minden vállalatot a teljes ellátási láncában, és ezáltal hatalmas értéket nyújtani, hogy tagjai lehessenek ennek a közösségnek. A vevők, a többszintű beszállítók, a logisztikai szolgáltatók, a gyártók és a bankok a hálózatban lévő kapcsolataik révén valós időben tudnak majd reagálni bármilyen zavarra" - mondta Klein.

Klein elismerte, hogy az SAP Business Network egy merész vízió, de hangsúlyozta az SAP meghatározó szerepét az ERP-megoldások szállítójaként és jelentős ügyfélkörét. "És mivel alkalmazásaink minden iparágban ellátási láncokat működtetnek, nálunk vannak a legrelevánsabb adatok és szakértelem" - mondta.

Joshua Greenbaum iparági elemző, az az EA Consult ERP-tanácsadója szerint sok a mozgó elem és sok a tennivaló. Szerinte azután, hogy az SAP integrálja az elkülönült hálózatokat a beilleszkedés komoly feladat lesz.

Azt a kérdést tette fel, hogy miként lehet a beszállítók és a partnerek kritikus tömegét bevonni, hogy megérje a kezdeményezés. "Az Ariba Network egy jó kiindulópont, de semmiképpen sem egy kész ügy" - mondta. Ezzel együtt Greenbaum úgy véli, hogy a vállalat elég erős pozícióban van ahhoz, hogy beváltsa az SAP Business Network ígéretét. Véleménye szerint a vállalati szoftvergyártók közül az SAP van a legjobb helyzetben ahhoz, hogy ezt ténylegesen meg is tegye.

Az SAP már közölte, hogy a 100 legstratégiailag legfontosabb beszállítót az éles indulástól számított 90 napon belül - díjázás nélkül - fel fogja venni az SAP Business Networkbe. "Ez már önmagában is mond valamit, hogy ilyen ösztönzőt kínálnak" - mondta Greenbaum.

A tavalyi világjárvány kezdetén számos ellátási lánc széttagolt állapota került reflektorfénybe. Az SAP ERP-ajánlatai és üzleti alkalmazásai számos, árukat vásárló és értékesítő vállalat középpontjában állnak. A széttöredezett ellátási láncok problémája nem új keletű, de a kezelésének szükségessége eszkalálódott - mondta Julia White, az SAP marketing- és megoldási igazgatója, a vállalat igazgatótanácsának tagja.

"Nyilvánvaló, hogy az SAP már egy ideje jelen van az üzleti hálózatok világában, de az elmúlt 18 hónap abszolút előtérbe helyezte ezt az igényt. A COVID miatt láttuk, ami régóta esedékes volt, ideje újragondolni, hogy miként kapcsolódunk össze. Azt hiszem, nagyszerű első lépés, hogy a különböző hangsúlyú hálózatainkat egyesítettük. Most már van egy portál, amelyen mindent látható, és sokkal több értéket nyújt a tagok számára" - fogalmazott White.

Az SAP Business Networkre építve a vállalat az üzleti folyamatok automatizálására szolgáló új képességeket is bemutatott. A cég további modulokkal bővíti a Rise with SAP-t, amelyet az év elején indított el az SAP S/4 HANA Cloudhoz. Az SAP a Rise with SAP for Industries mellett beszerzési és HR-modullal is bővül.

A Rise with SAP olyan szervezetek számára készült, amelyek szeretnék átalakítani üzleti folyamataikat, valamint új elemzési és legjobb gyakorlatokat szeretnének bevezetni. Az első öt iparági megoldás az autóipar, a kiskereskedelem, a fogyasztási cikkek, az ipari gépek és alkatrészek (IM&C) és a közművek számára lesz elérhető. Az SAP közölte, hogy ezeket a megoldásokat a jövő héten részletezi. White elmondta, hogy az SAP partnerei, különösen a szolgáltató partnerek és a független szoftverszállítók (ISV) felkarolták az új megoldásokat. Az igazgató szerint látszik az izgalom a lehetőség miatt, ami itt kibontakozik. Úgy gondolja, hogy ez az üzleti folyamatok valódi átalakítása, nem pedig egy egyszerű migrációs projekt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.