Hirdetés
. Hirdetés

Az SAP Business Network célja a széttagolt ellátási láncok integrálása

|

A tavalyi világjárvány kezdetén számos ellátási lánc széttagolt állapota került reflektorfénybe.

Hirdetés

Az SAP azzal az ambiciózus tervvel állt elő, hogy a széttagolt ellátásilánc-hálózatokat integrálja az SAP Business Network elindításával. A kezdeményezés, amelyet a cég a Sapphire NOW konferenciáján mutattak be, egyesíti az SAP logisztikai és eszközhálózatát, valamint Ariba piacterét.

Az SAP Business Network azt ígéri, hogy nagyobb átláthatóságot és irányítást ad a régóta széttagolt ellátási láncokon belül. Az Ariba, az SAP Logistics Business és az SAP Asset Intelligence integrációja egységes üzleti folyamatokat teremt majd a vevők és a beszállítók számára. A cég állítása szerint ez együttesen 5,5 millió vállalkozást fog egy közös kereskedelmi hálózatba tömöríteni.

Christian Klein vezérigazgató a Sapphire NOW nyitó előadásán mutatta be az SAP Business Networköt. A június közepéig digitális eseményként zajló rendezvényen további Sapphire NOW eseményeken várhatóan részletesen ismertetni fogják az eredmények részleteit.

Hirdetés

"Hisszük, hogy az iparágak forradalmasodnak, amikor a vállalkozások közösségekké alakulnak. Szeretnénk összekapcsolni minden vállalatot a teljes ellátási láncában, és ezáltal hatalmas értéket nyújtani, hogy tagjai lehessenek ennek a közösségnek. A vevők, a többszintű beszállítók, a logisztikai szolgáltatók, a gyártók és a bankok a hálózatban lévő kapcsolataik révén valós időben tudnak majd reagálni bármilyen zavarra" - mondta Klein.

Klein elismerte, hogy az SAP Business Network egy merész vízió, de hangsúlyozta az SAP meghatározó szerepét az ERP-megoldások szállítójaként és jelentős ügyfélkörét. "És mivel alkalmazásaink minden iparágban ellátási láncokat működtetnek, nálunk vannak a legrelevánsabb adatok és szakértelem" - mondta.

Joshua Greenbaum iparági elemző, az az EA Consult ERP-tanácsadója szerint sok a mozgó elem és sok a tennivaló. Szerinte azután, hogy az SAP integrálja az elkülönült hálózatokat a beilleszkedés komoly feladat lesz.

Azt a kérdést tette fel, hogy miként lehet a beszállítók és a partnerek kritikus tömegét bevonni, hogy megérje a kezdeményezés. "Az Ariba Network egy jó kiindulópont, de semmiképpen sem egy kész ügy" - mondta. Ezzel együtt Greenbaum úgy véli, hogy a vállalat elég erős pozícióban van ahhoz, hogy beváltsa az SAP Business Network ígéretét. Véleménye szerint a vállalati szoftvergyártók közül az SAP van a legjobb helyzetben ahhoz, hogy ezt ténylegesen meg is tegye.

Az SAP már közölte, hogy a 100 legstratégiailag legfontosabb beszállítót az éles indulástól számított 90 napon belül - díjázás nélkül - fel fogja venni az SAP Business Networkbe. "Ez már önmagában is mond valamit, hogy ilyen ösztönzőt kínálnak" - mondta Greenbaum.

A tavalyi világjárvány kezdetén számos ellátási lánc széttagolt állapota került reflektorfénybe. Az SAP ERP-ajánlatai és üzleti alkalmazásai számos, árukat vásárló és értékesítő vállalat középpontjában állnak. A széttöredezett ellátási láncok problémája nem új keletű, de a kezelésének szükségessége eszkalálódott - mondta Julia White, az SAP marketing- és megoldási igazgatója, a vállalat igazgatótanácsának tagja.

"Nyilvánvaló, hogy az SAP már egy ideje jelen van az üzleti hálózatok világában, de az elmúlt 18 hónap abszolút előtérbe helyezte ezt az igényt. A COVID miatt láttuk, ami régóta esedékes volt, ideje újragondolni, hogy miként kapcsolódunk össze. Azt hiszem, nagyszerű első lépés, hogy a különböző hangsúlyú hálózatainkat egyesítettük. Most már van egy portál, amelyen mindent látható, és sokkal több értéket nyújt a tagok számára" - fogalmazott White.

Az SAP Business Networkre építve a vállalat az üzleti folyamatok automatizálására szolgáló új képességeket is bemutatott. A cég további modulokkal bővíti a Rise with SAP-t, amelyet az év elején indított el az SAP S/4 HANA Cloudhoz. Az SAP a Rise with SAP for Industries mellett beszerzési és HR-modullal is bővül.

A Rise with SAP olyan szervezetek számára készült, amelyek szeretnék átalakítani üzleti folyamataikat, valamint új elemzési és legjobb gyakorlatokat szeretnének bevezetni. Az első öt iparági megoldás az autóipar, a kiskereskedelem, a fogyasztási cikkek, az ipari gépek és alkatrészek (IM&C) és a közművek számára lesz elérhető. Az SAP közölte, hogy ezeket a megoldásokat a jövő héten részletezi. White elmondta, hogy az SAP partnerei, különösen a szolgáltató partnerek és a független szoftverszállítók (ISV) felkarolták az új megoldásokat. Az igazgató szerint látszik az izgalom a lehetőség miatt, ami itt kibontakozik. Úgy gondolja, hogy ez az üzleti folyamatok valódi átalakítása, nem pedig egy egyszerű migrációs projekt.

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.