Hirdetés
. Hirdetés

Az SAP javította egész éves kilátásait

|

Egyre több ügyfél tér át a felhőre.

Hirdetés

Az SAP német üzleti szoftvercsoport harmadszor javította egész éves kilátásait, mivel a harmadik negyedévben erős eredményeket ért el, és egyre több ügyfél helyezi át informatikai tevékenységét a felhőbe. Az waldorfi cég most arra számít, hogy a felhőből származó bevételei az év egészében 16-19 százalékkal nőnek, ami hozzájárul ahhoz, hogy a teljes felhő- és szoftverbevételei 2-4 százalékkal növekedjenek - áll az SAP közleményében.

Az üzemi eredmény várhatóan változatlan vagy két százalékkal csökken az év során, ami javulás a korábbi változatlan vagy négy százalékos csökkenést jelző előrejelzéshez képest. Az SAP, amely az előfizetéses alapú felhőszolgáltatások felé mozdul el az előre fizetett szoftverlicencektől, januárban indította el a Rise with SAP-t, egy mindenre kiterjedő digitális átalakítási csomagot.

Hirdetés

"Alkalmazásaink és platformunk rekord mértékű elfogadottságát látjuk. Ez a felhőalapú növekedésünk erőteljes felgyorsulását eredményezte" - közölte Christian Klein vezérigazgató. Az SAP 200 millió euróval 23,8-24,2 milliárd euróra emelte a teljes évre vonatkozó felhő- és szoftverbevételi előrejelzését. A zászlóshajó adatbázis, az S/4 HANA felhő-állománya 58 százalékkal nőtt változatlan árfolyamon, a jelenlegi felhő-állomány pedig - amely a beérkező üzleteket méri - 22 százalékos növekedést ért el a harmadik negyedévben.

A szeptember 30-án zárult harmadik negyedévben a kiigazított árbevétel öt százalékkal 6,68 milliárd euróra (10,5 milliárd dollár) emelkedett - jelentette a vállalat előzetes eredményközlésében. Az SAP várhatóan október 21-én teszi közzé a teljes eredményt - jelentette a Reuters.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.