Hirdetés
. Hirdetés

Ázsiában kilopják a Microsoft szemét

|

Az új PC-k többségét illegális Windowszal árulják.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft nyomozást végzett az ázsiai PC-piacon, hogy felmérje a lopott Windowsokkal eladott számítógépek számát.

A cég májusban és júliusban PC-ket vásárolt az ázsiai piacon. A célja az volt, hogy megpróbálja megbecsülni, hány gépet árulhatnak illegális Windows licencekkel, illetve előtelepített vírusokkal.

Az eredmény döbbenetes: a Dél-Koreából, Malajziából, Vietnámból és Thaiföldről származó gépek mindegyikén, az indiai PC-knek pedig több, mint kilencven százalékán lopott OS-re bukkant a Microsoft.

Törvényesség szempontjából a legjobb állapotokat a Fülöp-szigeteken találta a cég, de még az innen beszerzett új gépek 43 százalékán is lopott volt a Windows.

A Microsoft emellett többféle vírusra és olyan bányászprogramokra is ráakadt a meghajtókon, amelyek a tulajdonos tudta nélkül termeltek jövedelmet a bűnözőknek.

A cég nem hozta nyilvánosságra, milyen jogi eszközt készül bevetni a kereskedők ellen, akik lopott Windowszal forgalmazzák PC-iket, de ahogy korábban, úgy valószínűleg most se fogja simán lenyelni, hogy ilyen pofátlanul megrövidítsék.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.