Hirdetés
. Hirdetés

Bank of England vezetője szerint a kriptoszabályozás sürgős kérdés

|

A kriptopénz egy gyorsan növekvő iparág, különösen az elmúlt évben.

Hirdetés

A Bank of England alkormányzója a kriptopénzek szabályozását szorgalmazza, és ezt "sürgős kérdésnek" nevezte. Arra is figyelmeztetett, hogy ha a kriptopénzek egy napon összeomlanának, annak hatása szétterjedhet a piacokon. Sir Jon Cunliffe utalt arra is, nem biztos, hogy sok időbe telik, amíg a kriptopénzek szabályozása valóban megtörténik.

A kriptopénz egy gyorsan növekvő iparág, különösen az elmúlt évben. A kormányok világszerte erőfeszítéseket tettek a szabályozásukra. Kína nemrég illegálisnak nyilvánította a kriptopénz tranzakciókat, míg az Egyesült Államok a múlt hónapban hozta meg az első amerikai szankciót egy kriptovalutára.

"A kriptoértékelések nagymértékű esése szélesebb körben befolyásolhatja a befektetői kockázati hangulatot, ami arra késztetheti a befektetőket, hogy más, kockázatosnak ítélt és hasonló befektetői bázissal rendelkezőnek vélt eszközöket adjanak el" - idézte a BBC jelentése Sir Jon Cunliffe véleményét.

A BBC jelentése szerint a kripto-eszközök értéke az elmúlt évben 200 milliárd dollárról 2,3 billió dollárra nőtt. A jelentés azt is megjegyzi, hogy "a legtöbb kriptovalutának, például a Bitcoinnak, a való világban nincs alátámasztva eszközökkel vagy árucikkekkel". A BBC emlékeztet arra, hogy az Egyesült Királyság még júniusban megtiltotta a Binance működését az országban.

Hirdetés

A kriptopénz világszerte egyre népszerűbb, és számos kormány tesz erőfeszítéseket a szabályozására. Ahogy a Binance-t betiltották az Egyesült Királyságban, hasonlóan jártak el kriptovalutákkal más más országokban is, például Japánban és Kanadában. Kína talán a legismertebb ország a kriptopénzek visszaszorításában. Ott a múlt hónapban minden kriptopénz tranzakciót illegálisnak nyilvánítottak, ami a vezető kriptopénzek árfolyamának összeomlását okozta.

A kriptopénzeket az Egyesült Államokban is kezdi elérni a szabályozás. A múlt hónapban az ottani pénzügyminisztérium szankciót nyújtott be, és ez tekinthető az első amerikai szankciónak a kriptopénzek ellen. A hivatal a reguláció szükségességét többek között azzal indokolta, hogy a kriptopénzek szerepet játszanak a zsarolóvírus-támadásokban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.