Hirdetés
. Hirdetés

Befektetőt keres a huszonöt éves Albacomp

|

Szervezeti átalakítás és létszámcsökkentés után pozitív eredménnyel zárta 2010 első negyedévét az idén 25 éves születésnapját ünneplő Albacomp Zrt., amely ennek ellenére pénzügyi befektetőt keres.

Hirdetés

Az idei év eredményeit és a további célokat ismertető sajtótájékoztatón Minárovits János, a cég vezérigazgatója eredményként könyvelte el, hogy cége az elmúlt 25 év alatt 100 százalékban magyar tulajdonosok kezében maradt, és továbbra is a magyar IT-piac egyik meghatározó szereplője.

A 2009-es év az átszervezések, a profiltisztítás jegyében zajlott. Ennek és a válság nyomán csökkenő kormányzati beszerzéseknek a hatására a cég tavaly mintegy 30 százalékos bevételkiesést szenvedett el. Konszolidált árbevétele mintegy 10 milliárd forint volt. ?Idén azonban reményeink szerint felgyorsulnak a függő projektek, valamint a már leszerződött projektjeinknek is köszönhetően elérjük a 15 milliárd forintos árbevételt, amely mellett 300 millió forintos üzemi eredménnyel számolunk? ? mondta el a vezérigazgató, aki arról is beszámolt, hogy az első negyedév alapján ez teljesíthetőnek is látszik. A cégcsoport konszolidált árbevétele az év első három hónapjában 3,5 milliárd forintot tett ki.

Minárovits János emellett elmondta: a cég a múlt évtől a rendszerintegrációra, a konzultációra és teljes körű informatikai szolgáltatásokra ? azaz a magas hozzáadott értékű szolgáltatásokra ? helyezi , míg a nagy finanszírozási igényű, a kis profitot hozó üzletágak ? a kiskereskedelem és disztribúció ?, pedig még inkább a háttérbe szorultak. Ennek a két üzletágnak a finanszírozása és az átszervezés, a leépítések költségei nyomán a cégcsoport tavaly komoly veszteségeket volt kénytelen elkönyvelni.

Az Albacomp cégcsoport átalakítása után a részvénytársaság foglalkozik a gyártással, fejlesztéssel és infrastruktúraszállítással, míg a kereskedelmi folyamatok optimalizálása érdekében létrehozott Albacomp RI Kft. a közbeszerzésekért felelős. ?A közbeszerzések területén tavaly elkezdődött és idén novemberben befejeződő Adóalany Centrikus Adatszolgáltatási Modell (ACM) projekt számít a legnagyobbnak, de cégünk felkészült az idén várható nagyobb terhelésre is. A központosított közbeszerzésben minden kategóriában van szerződésünk, így minden ügyfelünket folyamatosan ki tudjuk szolgálni. Az egyedi közbeszerzési eljárás segítségével beszerezhető Interaktív tábla és Classmate PC-k kapcsán idén körülbelül 200 pályázati eljárással számolunk? ? mondta el a sajtótájékoztatón dr. Balázs Zoltán, az Albacomp RI ügyvezető igazgatója.

?A rendszerintegrációs szolgáltatások előtérbe helyezésének megfelelően a kereskedelmi portfolió is átalakult. Ennek és az évek alatt felhalmozott üzleti tapasztalatnak köszönhetően minden igényt ki tud elégíteni az Albacomp. A vállalat kereskedelmi hálózata ma már az egész országot lefedi, ami elengedhetetlen feltétele a HEFOP-hoz hasonló nagy, komplex EU-s projektekben való részvételnek? ? tette hozzá Szabó Ervin, az Albacomp kereskedelmi igazgatója.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a cég pénzügyi befektetőt keres: a cég 51 százalékos tulajdonrészét értékesítenék minimum 600 millió forintért.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.