Hirdetés
. Hirdetés

Bemutatkozik az adatközpont

|

Az Aruba cégcsoport Európa-szerte rendelkezik adatközpontokkal, ezek közül kettő Olaszországban, egy a Cseh Köztársaságban található.

Hirdetés

Adatszervereit és berendezéseit a piacon elérhető legmodernebb és legjobb eszközökkel felszerelt adatközpontokban helyezte el az Aruba, a rendszer megfelelő működését pedig a helyi IT-csapat garantálja.

Teljesítmény
Annak érdekében, hogy a legjobb szolgáltatást tudják nyújtani, a világ legjobb hardver- és szoftverszolgáltatóival működnek együtt (Dell szerverek, EqualLogic és NetApp tárolók, Cisco és Nexus hálózati eszközök).

Biztonság
Adatközpontjaikat úgy tervezték, hogy garantálják a maximális megbízhatóságot: a redundáns áramellátást és hűtési rendszert, magas épületbiztonsági szintet, redundáns hálózati kapcsolatokat.

Kiváló hálózati kapcsolat

Az adatközpontok kiváló hálózati kapcsolattal rendelkeznek nemcsak egymás között, hanem a világháló felé is. A francia és az angol adatközpontok az Equinix IBX hálózatában találhatók. Dél-európai adatközpontjaik szintén a legjobb kapcsolattal, valamint dedikált vonallal rendelkeznek Kelet-Európa felé.

Néhány technikai információ a legújabb és legmodernebb adatközpontjukról, az Adatközpont IT1-ről:

 • Elhelyezkedés: Arezzo, Olaszország.
 • Terület: 5000 m².
 • Tulajdon: Magántulajdon.
 • Kapacitás: Több mint 40000 fizikai szerver.
 • Épület típusa:
 • Szintek szervertermekkel együtt:
 • Padló maximális terhelhetősége (kg/négyzetméter):
 • Padló maximális magassága (mm):
 • Tier IV: Az adatközpontot a legmagasabb Tier IV redundancia-előírások szerint tervezték és építették.
 • Rendelkezésre állás: 100% rendelkezésre állás a 2011-es megnyitás óta.
 • Áramellátás: 4,5 megawattos elektromos áramellátás a szerverekhez. A rendszer a két külön áramellátó központnak köszönhetően teljesen redundáns. Mindkét központban nagy hatásfokú szünetmentes tápegységek működnek, és mindkettő önállóan képes ellátni az adatközpontot.
 • Áramellátó központban redundancia egy áramellátó egység esetén is: Az Aruba a saját szolgáltatásaihoz kizárólag olyan szervereket és készülékeket használ, amelyek dupla áramellátással rendelkeznek. Minden áramellátó központot STS-készülékek biztosítanak, így az áramellátás folyamatossága egy áramellátó egység használata esetén is szavatolt.
 • Külön épületek az áramellátó és UPS-rendszerek számára: A szervertermek maximális biztonsági szintje érdekében az áramellátó rendszerek és az UPS-ek két külön épületben találhatók, az adatközponttól fizikailag elkülönítve.
 • Tűzálló kábelek: Kizárólag MGT tűzálló bevonattal ellátott elektromos kábeleket használnak, amelyek még tűz esetén is képesek fenntartani a folyamatos áramellátást.
 • Redundáns áramfejlesztő generátorok 48 órás kapacitással: Az adatközpontban önálló áramfejlesztő generátorok működnek, a földalatti üzemanyagtartályok 48 órás kapacitást biztosítanak teljes terhelésen, újratöltés nélkül.
 • Zöld adatközpont: Nagy figyelmet szentelnek az adatközpont energiafelhasználásának optimalizálására. A szerverterem teljes hűtési rendszerét nagyon hatékony direkt expanziós készülékekkel szerelték fel, amelyeket egy rendszer kapcsol össze hálózatban és optimalizálja a hűtési szintet. Az épületet szabad hűtőrendszerrel is ellátták. A szűrt, szabályozott hőmérsékletű és páratartalmú hidegebb külső levegő használatával csökkenteni tudják a hőszivattyúk használatát és így az energiafogyasztást is. Végül a rackszekrények új hideglevegő-irányító rendszerrel vannak felszerelve, amely a szerverek elejére koncentrálja a hidegebb levegőt, így jobb energiahatékonyságot érve el.
 • Redundáns légkondicionáló rendszerek UPS-védelemmel: A légkondicionáló rendszerek a szerver- és áramellátó termekben több redundáns készülékből állnak, így garantálják a hűtés tökéletes működését egyidejű egységhibák esetén is. A leállások elkerülése érdekében a teljes rendszert UPS-ek védik.
 • 82 GB/s sávszélesség: Az IT1 és IT2 (Arezzo) adatközpontok dedikált és redundáns száloptikai hálózattal vannak összekötve egymással. Ezek teljes sávszélessége 82 GB/s a nagy nemzeti és nemzetközi szolgáltatókon és a fő hozzáférési ponton (NAP) keresztül.
 • Fejlett hálózat: Minden szerverrack több redundáns, száloptikai kábelekből álló kapcsolattal van ellátva, amely akár 100 GB/s forgalom kezelésére képes, a réz hálózati kábelek pedig legfeljebb 10 GB/s sebességű forgalomra képesek. A központi hálózat a piacon elérhető legfejlettebb Cisco Nexus 7000 egységeken alapul.
 • Fizikai biztonság: Az adatközpont automatikus tűzjelző rendszerrel és az emberekre és informatikai rendszerekre ártalmatlan tűzoltó rendszerrel, valamint árvízérzékelőkkel van felszerelve. Az adatközpont biztonságát megerősített nyílászárók, riasztó- és beléptetőrendszer erősíti. Az egész létesítményt zártláncú kamerarendszer (CCTV) figyeli.
 • Folyamatos felügyelet: Az adatközpont napi 24 órás helyi technikai felügyeletet biztosít, továbbá BMS-rendszerrel van ellátva a másodlagos technikai csapat értesítésére probléma esetén.

ISO 9001 és ISO 27001 tanúsítvány: Az adatközpont ISO 9001:2008 minőségi és ISO 27001:2005 biztonsági tanúsítvánnyal rendelkezik. 

Tekintse meg az ArubaCloud szolgáltatásait az alábbi oldalon:

https://www.arubacloud.hu/

Hirdetés
Hirdetés
Ügyfélszolgálati változás!
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.