Hirdetés
. Hirdetés

Bemutatkozott az új startup közösség, a BudapestBoost

|

A thehub.hu-ban tartotta első rendezvényét a frissen alakult BudapestBoost startup közösség a ShiwaForce.com főtámogatásával.

Hirdetés

A százfős esemény apropója a San Francisco-i “The Lean Startup Conf” közvetítése volt, aminek során a résztvevők olyan neves szakemberek előadását követhették élőben, mint Eric Ries, Drew Houston vagy Marc Andreessen. A konferencia élő közvetítésének jogát 145 ország szerezte meg, köztük Magyarország. Az előadásokat a főváros mellett Szegeden is élőben követhették az érdeklődők.

budapestboost
budapestboost

A BudapestBoost egy friss közösség a budapesti startup világban, amit különböző szakmai háttérrel és tapasztalattal rendelkező szakemberek hoztak létre azzal a céllal, hogy önkéntes munkára alapozva új kapukat nyissanak meg a startup ökoszisztéma kollektív építésére. A BudapestBoost közösség egyik ötletgazdája, Biás Csongor szerint “a web nyitottságának köszönhetően a sikeres startupok elindítását segítő módszertanok, valamint a tudás globálisan elérhető, de az ökoszisztéma mindig lokális marad. Hiszünk abban, hogy az ökoszisztéma építésében az első lépés, hogy lebontsuk a globális gondolkodás előtt álló falakat. Szeretnénk nemzetközi konferenciákat, workshopokat idecsalni, illetve olyan rendezvényeket szervezni, amelyek a Budapesten élő külföldieknek is vonzó lehet.”

A rendezvény létrejötte és sikeres megvalósulása már önmagában tükrözi a BudapestBoost közösség erejét, amely mögött bátor víziók és hatalmas tettvágy rejlik. A San Francisco-i “The Lean Startup Conf” konferencia közvetítését alig 2 hét alatt szervezték meg, amelyhez a szegedi startup közösség is csatlakozott a Boost mozgalom keretei között.

A szílicum-völgyi rendezvény tematikája a lean startup szemlélet köré épült, amit Eric Ries indított útjára nagy sikerű könyvével. A lean startup filozófiát - amely a japán eredetű lean manufaktúrából, az agilis módszertanokból és a “customer development” (Steve Blank) szemléletből egyaránt táplálkozik - sokan a vállalkozásindítás új tudományaként emlegetik. Alapja, hogy a lehető legkisebb energia-befektetésből a lehető legtöbb értéket teremtsünk, az erőforrások tudatosabb felhasználásával és a pazarlás teljes kiküszöbölésével. A módszertan mozgatórugója a “Build-Measure-Learn” ciklikus folyamat, valamint, hogy a stratégiai irányokat inkább feltételezésekként kezeli, amelyeket csakis a felhasználói visszajelzések és a tesztek igazolhatnak.

“A szervezést teljesen ad-hoc jelleggel kezdtük el, nem voltak lefektetett szerepek, mindenki önkéntesen vállalt magára különböző feladatokat és tett annyit az ügyhöz szabadidejében, amennyit tudott. A BudapestBoost-hoz nem csak magánszemélyek, hanem szervezetek is csatlakoztak, és támogatták különböző erőforrásokkal. A thehub.hu biztosította a helyszínt és segített a szervezésben, a Shiwaforce.com pedig felajánlotta munkaidőm nagy részét és szponzorálta a catering költségeket. A rendezvény létrejöttében nagy szerepet vállalt a GF Social Media és Südy István. Az Odea babzsákokkal, a Kürt Akadémia pedig projektorokkal járult hozzá a rendezvényhez. A sort sokáig lehetne folytatni. Ám a legfontosabb, hogy relatív kismértékű egyéni erőbefektetéssel előre mutató dolgokat lehet létrehozni, ha az értékek és a cél közös. A BudapestBoost-tal célunk, hogy megszilárdítsuk a kollaboratív értékteremtés fogalmát és minél több szereplőt bevonva globálisan bevált eszméket terjesztő megmozdulásokat szervezzünk, amelyek tovább erősítik és építik a startup ökoszisztémát.” - mondta Biás Csongor, a BudapestBoost egyik ötletgazdája és a Shiwaforce.com Zrt. marketing munkatársa.

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.