Hirdetés
. Hirdetés

Beperelték a Microsoftot a csempék miatt

|

Egy vállalatnak 2004-ben már sikerült levédetnie a koncepciót.

Hirdetés

A Windows Phone 7 bemutatásakor a Microsoft munkatársai rendkívül büszkék voltak a mobilos operációs rendszerben debütált felhasználói felület egyediségére, ám úgy tűnik, hogy hivatalosan mégsem redmondban találták fel a jogi okból már nem Metrónak hívott megoldást.


A Surfcast névre hallgató, meglehetősen egyértelműen szabadalomtrollnak tűnő vállalat még 2000 végén nyújtotta be elbírálásra a csempés koncepcióját, amelyet az Egyesült Államok Szabadalmi Hivatala 2004 áprilisában meg is adott számára.


A szellemi tulajdon hivatalos megnevezése „Különféle információforrások párhuzamos megjelenítésére szolgáló rendszer és metódus”, a leírása szerint pedig egy olyan koncepcióról van szó, amely „különböző forrásokból származó információkat rendez össze rácsos elrendezésű csempékbe, amelyek tartalma egymástól függetlenül frissülhet”.


Rendkívül érdekes, hogy a Surfcast csak a csempéket felvonultató Windows 8 és Windows RT operációs rendszerek debütálása utáni napokban nyújtotta be a periratot, nem pedig rögtön a Windows Phone 2010. októberi piacra kerülése után.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.