Hirdetés
. Hirdetés

Bevásárolt az Apple

|

Megerősítette az almás cég, hogy felvásárolta a kiterjesztett valóság szemüvegekhez lencséket gyártó Akonia Holographics céget.

Hirdetés

Megszerezte az Apple a kiterjesztett valóság szemüvegekhez lencséket gyártó Akonia Holographics start-up céget, ami azt jelzi, hogy az innovációban élenjáró óriás a digitális információkat a valós világ képére vetítő, viselhető eszközök fejlesztésébe kezd.

Hirdetés

Az Apple időről időre felvásárol kisebb vállalatokat, és általában nem tesszük közzé az ezzel kapcsolatos céljainkat vagy terveinket, olvashatjuk az iPhone gyártója által kiadott közleményben. Az Akoniát 2012-ben alapította holográfiával foglalkozó tudósok egy csoportja. A cég először holografikus adattárolási technológiák fejlesztésére fókuszált, mielőtt belekezdett volna a kiterjesztett valóság szemüvegekbe való kijelzők készítésébe, tudhatjuk meg a cég weboldalán.

A kiterjesztett valóság megoldásokban a digitális információkat a valós világ képére vetítik, ahogy például a Pokemon Go esetében is tapasztalhatjuk. A mobiltelefonok kamerarendszerüket használják a kombinált információk kijelzőn való megjelenítésére, ugyanakkor a nagy technológiai cégek egymással versenyezve fejlesztenek olyan szemüvegeket, amelyek a digitális információkat átlátszó lencséken jelenítik meg.

Az Akonia tájékoztatása szerint a cég megjelenítési technológiája vékony, átlátszó okosszemüveg lencsékből áll, amelyek élénk színű, nagylátószögű képeket jelenítenek meg. A vállalat több mint 200, a holografikus rendszerekkel és anyagokkal kapcsolatos szabadalommal rendelkezik. Alapításukkor 11,6 millió dollárnyi tőkét vontak be, de nem lehet tudni, hogy kik voltak a vállalat befektetői.

A vételár és az akvizíció pontos dátuma nem ismert, de a kiterjesztett valóság iparágban tevékenykedő egyik cégvezető szerint az Akonia csapat "nagyon csendes" volt az elmúlt hat hónapban, ami azt jelzi, hogy az üzletet 2018 első felében üthették nyélbe.

Az Apple híres arról, hogy kisebb vállalatokat vásárol fel, amelyeknek a technológiái aztán megjelennek a termékeiben. Így például 2013-ban szerezték meg a háromdimenziós szenzorokat készítő PrimeSense céget, és a tavaly megjelent iPhone X hasonló szenzort használ arcfelismerő funkciójához.

A Bloomberg tavaly arról számolt be, hogy az Apple kiterjesztett valóság szemüvegen dolgozik, amely várhatóan 2020-ban jelenhet meg az üzletekben. A vállalat nem kommentálta az értesülést, és nem volt hajlandó beszámolni a technológiával kapcsolatos terveiről sem. Tavaly azonban kiadtak kiterjesztett valóság appokat az iPhone-okhoz és iPadekhez, s Tim Cook vezérigazgató a kiterjesztett valóságot nagyhatású technológiai fejlesztésnek nevezte.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.