Hirdetés
. Hirdetés

Bill Gates szerint a TikTok felvásárlása felér egy méregpohárral

|

A Microsoft egykori feje nem rajong az üzletért, és biztos benne, hogy a felvásárlás nem lesz könnyű menet volt cége számára.

Hirdetés

A Microsoft társalapítója és egykori vezetője, Bill Gates a Wirednek adott interjújában igen veszélyesnek minősítette volt cégének TikTokkal kapcsolatos terveit, és úgy fogalmazott, hogy bár még homályosak a részletek, véleménye szerint ez az üzlet egy méregpohár a Microsoft számára. 

Hirdetés

Gates elmondta, egyelőre nem látja tisztán, a Microsoft hogyan szeretné lebonyolítani a potenciális TikTok-ügyletet, főleg azután, hogy Trump elnök bejelentette, valamilyen formában az ország államkincstára is részesedést kér a haszonból. Vagyis a peremfeltételek az üzleti életben meglehetősen szokatlanok, de a Microsoftnak nincs más választása, mint minden tekintetben igazodni ezekhez.

A volt Microsoft-vezért azután kérdezték a TikTokról, hogy napvilágra kerültek a Microsoft felvásárlási tervei, és a Financial Times megszellőztette, hogy a megállapodás előkészítése már gőzerővel halad. Tovább bonyolította a helyzetet, hogy időközben Trump kijelentette, ha szeptember 15-ig a Microsoftnak nem sikerül tető alá hoznia az üzletet, betiltja a TikTokot.

A TikTok megszerzésével a Microsoft meghatározó pozíciót szerezhet magának a közösségi médiában, ugyanakkor azonban belekeveredik az amerikai-kínai kereskedelmi háborúba is. Gates egyértelműen tart a felvásárlástól, de a megállapodás megkötéséig még bő egy hónap áll a felek rendelkezésére.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.