Hirdetés
. Hirdetés

Bírósági ítélet záratná be a YouTube-ot

|

Csakhogy, brazil bíróságról lévén szó, az ítélet végrehajtása problémásnak ígérkezik. Az ügyet egyébként Ronaldo volt felesége robbantotta ki.

Hirdetés

A Reuters híradása szerint Daniela Cicarelli, akit Brazíliában nemcsak a futballsztárral való kapcsolata miatt, hanem modellként is ismernek, tavaly jelentette fel a YouTube-ot. Cicarelli és új barátja a videofeltöltő oldalon egy olyan, a strandon titokban készített felvétellel képviseltette magát, amelyen a pár nem feltétlenül a nagyközönségnek szánt módon múlatja az időt. Keresetükben a videó összes forrásának eltávolítását követelték, valamint 116 ezer dollárt minden egyes nap után, amennyiben a YouTube késlekedne ennek eleget tenni.

A YouTube eleget is tett volna a felszólításnak, csakhogy amint eltávolították az anyagokat, azokat más felhasználók azonnal vissza is töltötték az oldalra. Ez a színjáték hónapokig zajlott, míg decemberben a pár újra a bírósághoz nem fordult: ezúttal már a YouTube bezáratását követelték, amennyiben a szóban forgó felvétel továbbra is elérhető marad a site-on. A brazil bíróság tegnap hirdetett ítéletet az ügyben, és valóban elrendelte a videofeltöltő oldal működésének beszűntetését a probléma megoldásáig.

Mivel a YouTube az Egyesült Államokban működik, érdekes kérdés, hogy a brazil hatóságok hogyan kívánnak érvényt szerezni a bírósági verdiktnek. A szolgáltatást üzemeltető Google egyelőre nem kommentálta az ügyet. Az esetről tudósító The Register számítástechnikai bulvárlap szerzője "oknyomozó riportja" során maga is felkereste a YouTube-ot az inkriminált felvétel után kutatva, és megerősítette, hogy a videó továbbra is megtalálható az oldalon - ezen kívül arra bíztatja olvasóit, hogyha valaha is ki akarták próbálni az oknyomozó újságírói munkát, arra keresve sem találhatnak jobb alkalmat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.