Hirdetés
. Hirdetés

BKIK: a jó közlekedésszervezés hatékony támogatás a kkv-knak

|

A közlekedésszervezés jelenlegi gyakorlata nem fejleszti az infrastruktúrát, hanem mára inkább a gazdasági növekedés gátjává vált.

Hirdetés

A jó közlekedésszervezés egyben hatékony kkv-támogató eszköz lehet, mivel ideális munkakörülményeket és logisztikai környezetet teremt számukra; ezt az alapvető elvárást fogalmazták meg kedden kiadott állásfoglalásukban a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), a Pest Vármegyei és Érdi Kereskedelmi és Iparkamara (PMKIK) valamint a résztvevő szakmai szervezetek vezetői.

Az állásfoglalást kialakító 8 szakmai szervezet összesen több mint 400 ezer vállalkozást képvisel Budapesten és az agglomerációban.

Hangsúlyozták, hogy a gazdaság fejlesztése nem működhet a városi infrastruktúra fejlesztése nélkül. Ehhez azonban minden szereplő érdekeit figyelembe kell venni az egészséges kompromisszum kialakítása érdekében. Példaként hozták, hogy közel 100 ezer ember dolgozik Budapesten az építőiparban, amelynek tavalyi teljesítménye csak a fővároson belül 2500 milliárd forint volt. Megengedhetetlen, hogy az építőipari munkások 10 órás munkanapjukból 2-3 órát ingázzanak a dugóban, hiszen az a munkát akadályozza, az árakat pedig jelentősen emeli - írták.

Hirdetés

Budapesten és Pest Vármegyében jelenleg 1328 ezer gépkocsi közlekedik, nagyjából 500 ezerrel több, mint az ezredfordulón. Ezt a növekményt kizárni nem lehet a városból, viszont megfelelő infrastruktúrával és közlekedésszervezési módszerekkel kezelni kell. A közlekedésszervezés jelenlegi gyakorlata nem fejleszti az infrastruktúrát, hanem mára inkább a gazdasági növekedés gátjává vált - mutatnak rá.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.