Hirdetés
. Hirdetés

Blochamps Capital: világszintű átalakulás kezdődött a vagyonkezelési piacon

|

A hatékony kiszolgálásához szükség lesz a mesterséges intelligencia megoldásaira, távoli online elérésre, digitális élményeket biztosító megoldásokra, és erős kiberbiztonságra.

Hirdetés

A vagyonkezelési piac gyors és világszintű átalakulását eredményezik gazdasági és környezeti kihívások, hatásukra az ügyféligények is jelentősen megváltoznak - közölte a Blochamps Capital.

A privátbanki tanácsadó rendkívüli változásnak nevezi, hogy 2010 óta a magyar háztartások nettó pénzügyi vagyona több mint a négyszeresére, a privátbanki vagyon majdnem a négyszeresére nőtt. A vagyonkezelés jövőjét ugyanakkor nem csak a megtakarítások mértéke, a befektetési eszközök és értékrendek változása is befolyásolja - hangsúlyozták.

Hirdetés

A közlemény szerint a háború és az infláció nem csupán a vagyonkezelési piacot alakította át jelentősen, hatásukra megváltozott a vagyonnal rendelkezők viszonya a pénzhez, átalakultak a pénzügyi szokásaik, mások lettek a befektetési szempontjaik. A fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás ezen a területen is felértékelődött, akárcsak az ügyfélélmény és a személyre szabott kínálat.

A folyamatokat értékelve a Blochamps Capital úgy véli, hogy a gyorsan alkalmazkodó vagyonkezelők, bankok és befektetési szolgáltatók lehetnek csak versenyképesek hosszabb távon. A hatékony kiszolgálásához szükségük lesz a mesterséges intelligencia megoldásaira, távoli online elérésre, digitális élményeket biztosító megoldásokra, szolgáltatásaikat rugalmasan és kreatívan, a kiberbiztonsági szempontoknak és az egyéni igényeknek megfelelően kell szervezniük - tették hozzá.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.