Hirdetés
. Hirdetés

Blognak látszó átverések

|

A blogok néha egyáltalán nem azok, aminek látszanak. A cél gyakran ártalmatlan, de akadnak már olyanok is, amelyek az internetes bűnözést szolgálják.

Hirdetés

Napi 4-5000 blog bejegyzés születik naponta Magyarországon. Világszerte ennek a sokszorosa. Ezért egyáltalán nem meglepő, hogy mindenki a blogok környékén igyekszik megtalálni a szerencséjét.

A szolgáltatás támogató reklám blogok talán ebből a kategóriából a legveszélytelenebbek. Az adott szolgáltatás működtetője általában a saját szakértelmét, tapasztalatait igyekszik megosztani az olvasókkal. Az esetek többségében ez hasznos tippek és trükkök leírásában merül ki, vagy egy termék esetében a felhasználói tapasztalatok összegyűjtésében és megosztásában.

Ennek persze létezik fogyasztható és fogyaszthatatlan formája. A fogyasztható valamilyen szempontból hasznos az olvasónak, sőt az igazán jól tervezett termék és szolgáltatás támogató blogok valamilyen szinten hitelesítik is a reklámozott dolgokat.

A rosszul tervezett reklám blog ezzel szemben onnan ismerhető fel, hogy általában nem törekszik másra, mint hogy valamit eladjon nekünk. Ez a terméknek sem jó reklám, s a cég kreativitását is megkérdőjelezhetővé teszi. A terméket bemutató blog tehát nem lehet tolakodó, unalmas, vagy sekélyes, mert azt az olvasók azonnal továbbállnak.

Talán a legértelmetlenebbnek azok a blogok látszanak, amelyek egyértelműen látható, hogy egy már létező blog jobb vagy bénább fordításaként működnek, hiszen itt a kreativitásnak igazán nyomát sem lehet felfedezni. A látogatókat legtöbbször csak egyetlen alkalomra tudják az ilyen oldalak megtéveszteni, aki ilyen helyre látogatott, az legközelebb kétszer is meggondolja, hogy rákattintson-e egy ilyen linkre.

A bénaságot persze lehet a végletekig fokozni, például azzal, hogy az ilyen automata blogokat egy fordító masinán gyömöszöli keresztül a készítő. Abból persze átolvasás és szerkesztés nélkül minden lesz csak olvasható szöveg nem. Gyaníthatóan ilyenkor az oldalak is valamilyen hátsó szándékkal készülnek. Találkozhatunk adathalász csapdákkal, vírusterjesztő csodákkal, vagy egyszerű csalásokkal is ilyen esetben.

A blogok közül tehát érdemes az ismertebbeket olvasni, s ha spamben, vagy „barátainktól” ilyen linkajánlat érkezik a legjobb, ha nem is kattintunk rá, hiszen több kár érhet bennünket, mint gondolnánk.  

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.