Hirdetés
. Hirdetés

Blu-ray lejátszót gyárt a Toshiba

|

Másfél évvel azután, hogy alulmaradt a HD DVD kontra Blu-ray formátumháborúban, a Toshiba bejelentette terveit a saját BD lejátszó gyártásáról.

Hirdetés

A Toshiba tavaly februárban vonult vissza a formátumháborúból, miután a nagy filmstúdiók a Blu-ray javára döntöttek. Utána piacra dobta a DVD-jelet nagy felbontásúra felskálázó lejátszó készülékét, ám nem sikerült megtörnie vele a BD terjedését. Most azonban - mint a Jomiuri Simbun napilap írta - belép erre a piacra is. A hírek szerint a cég ez év végéig megjelenteti a BD lejátszóját.

A magyarázat feltehetően az, hogy a piac áttörés előtt áll: a lejátszók ára - az Egyesült Államokban legalábbis - a lélektani 200 dollár alá süllyedt; Andy Parsons, a Blu-ray Disc Association szakmai szervezet elnöke szerint a BD műsoros lemezek átléptek a tömeges terjedés fázisába.

Ugyanakkor kissé megkésettnek is tűnik a Toshiba lépése, tekintettel, hogy a japán piacon már inkább a BD felvevőket keresik, ezek részesedése 70 százalékos, ami azt is jelentheti, hogy hamarosan BD felvevőt is bejelent a vállalat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.