Hirdetés
. Hirdetés

Bosch: az egyszeri chipellátási sokknak vége

|

A vállalat vezérigazgatója szerint a strukturális hiány megmarad.

Hirdetés

A Robert Bosch GmbH német technológiai konszern vezérigazgatója szerdán azt mondta, hogy bár a félvezetőpiacot ért egyszeri kínálati sokk elmúlt, a globális kereslet kielégítéséhez még mindig hiányoznak a kapacitások.

"Voltak egyszeri problémák, amelyeket mostanra kezeltünk. Ami most történik, az egy strukturális hiány: sokkal több a kereslet, mint a termelési képesség - mondta Volkmar Denner az Automobilwoche című autós szaklap által Ludwigsburgban szervezett autóipari konferencián.

Hirdetés

A Bosch jövőre több mint 400 millió eurót (462,56 millió dollárt) irányzott elő a németországi és malajziai mikrochipgyártás beruházásaira, a költségvetés legnagyobb részét a júniusban átadott drezdai, 300 milliméteres ostyákat gyártó üzem gyorsabb bővítésére fordítja.

A Bosch azonban maga is beszállítókra támaszkodik egyes chipjei és érzékelői egy részének gyártásában - jelentette ki Denner a Reuters szerint, és mint ilyen, szintén érzi a szűk keresztmetszetek fájdalmát, amelyek az elmúlt hónapokban világszerte megbénították a félvezetőkre támaszkodó termékek - amelyek között autók és egy sor elektronikai termék is szerepel - ellátását.

"Azokban a dolgokban, amelyeket mi magunk készítünk, ki tudjuk venni a 'nyomást a csővezetékből'. De egy Bosch érzékelőben sok olyan alkatrész van, amelyet másoktól vásárolunk" - tette hozzá Denner.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.