Hirdetés
. Hirdetés

Botrányos dolgot művelt a Tinder

|

Legalábbis a Google szempontjából: a társkereső alkalmazás androidos változata nem átallott a Google Play Áruházat megkerülő fizetési rendszert beindítani. Ez ellenkezik a Google irányelveivel - nagy kérdés, mit válaszol a keresőóriás?

Hirdetés

Hirdetés

Az utóbbi időben egyre több kritika éri az app áruházakat, amiért túl nagy részt hasítanak ki maguknak az appok (illetve fejlesztőik) bevételéből.  

A legújabb cég, amely lépett az ügyben, Tinder fejlesztője, a Match Inc., amely a randiapp androidos változatába olyan fizetési folyamatot telepített, ami megkerüli a Google Play Áruház rendszerét. A felhasználóknak az alkalmazásban kell megadniuk fizetési adataikat, és a teljes eljárást a Tinder intézi a Google helyett.

Az Apple és a Google vásárlási irányelveinek egyik sarokpontja, hogy app áruházaik megkövetelik az alkalmazásokon belüli vásárlások Apple-ön, illetve Google-on keresztül történő lebonyolítását, amiből mindkét óriáscég busás hasznot húz.

Válaszként a Netflix és a Spotify az utóbbi időben már a webhelyére irányítja az előfizetni kívánó felhasználókat (ahová a Google és az Apple keze nem ér el), a Tinder pedig a teljes folyamatot a mobil appból, de a Google Play kihagyásával bonyolítja le.

Most a Google-an a sor - érdekes lesz látni, mit tesz a keresőóriás, hogy elfojtsa a Tinder "lázadását".

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.