Hirdetés
. Hirdetés

Bővül az IBM globális szolgáltatóközpontja

|

Az IBM az elmúlt hónapokban több mint kétszáz fővel bővítette budapesti üzleti szolgáltató-központját, az IBM ISSC-t.

Hirdetés

Az IBM ISSC a világ negyvenöt országában, huszonnégy nyelven nyújt szolgáltatásokat az emberierőforrás-kezelés, az ügyfélszolgálat, a beszerzés, a pénzügy, a számlakezelés és a könyvelés terén

A bővítést bejelentő sajtótájékoztatón Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter áttekintést adott a magyarországi beruházások 2006. évi alakulásáról. Ezek szerint a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) 2004. novembere óta összesen 40 nagyberuházást jelentett be mintegy 639 milliárd forint összértékben. A beruházások eredményeként 18 641 új munkahely jött létre, illetve fog létesülni a közeljövőben Magyarországon. A beruházások közel fele (17 darab) több mint 213 milliárd forint összértékben idén került bejelentésre, 8513 új munkahelyet teremtve.

Globálisan integrált vállalat

Az ISSC központ alkalmazottainak 95 százaléka magyar, és a bővítésre fordított beruházási összeg meghatározott részét az IBM a munkaerő továbbképzésére fordítja. Paál Péter, az IBM Magyarország vezérigazgatója elmondta: a szolgáltatási üzletág hazai bővítése része annak a folyamatnak, amelynek során az IBM globálisan integrált vállalattá válik, és túllép a saját szervezeti felépítését különböző helyszíneken másoló multinacionális vállalati struktúrán - szolgáltatásait földrajzi határoktól függetlenül, globálisan szállítja ügyfelei számára.

Kapi Éva, az IBM budapesti szolgáltató-központjának igazgatója kifejtette: itthon jelenleg megtalálható az a tudás, kulturális háttér és nyelvismeret, amely lehetővé teszi, hogy az IBM szolgáltató-központjába felvett munkavállalók helyt álljanak a versenyben, és képesek legyenek együttműködni a világ bármely más pontján dolgozó kollégáikkal. Ha ezt a helyzetet szeretnénk hosszabb távon is megőrizni, akkor fontos, hogy a magyar oktatás már a középiskolában helyezzen hangsúlyt az olyan jártasságok fejlesztésére, mint a magas szintű kommunikációs és együttműködési készség, a hatékony információfeldolgozás és a nyelvismeret.

Központok regionális központja

Az ezredforduló óta közel negyven regionális szolgáltatóközpont telepítette tevékenységét Magyarországra, összesen 14 ezer új munkahelyet teremtve - ezen a téren hazánk vezet a térség országai körében. Nálunk működik többek között az EDS, az ExxonMobil, az IBM, a GE és a Sykes átlagosan 500-1500 főt foglalkoztató és tevékenységét folyamatosan bővítő szolgáltatóközpontja. A legnépszerűbb területek közé tartoznak a regionális pénzügyi szolgáltatások, az emberierőforrás-kezelés, az ügyfélszolgálat, valamint a back-office jellegű tevékenységek, de már van informatikai feladatokat ellátó központ is Magyarországon. A GKM előrejelzése alapján a szolgáltatóközpontok 2004-2009 között közel 11 ezer új munkahelyet létesíthetnek hazánkban.

Hetven éve Magyarországon

Az IBM 1936 óta folyamatosan jelen van Magyarországon, ahol ma már több vállalatot is működtet. A budapesti székhelyű IBM Magyarország üzleti tanácsadással, informatikai szolgáltatásokkal, hardver és szoftvermegoldásokkal látja el megrendelőit. Az IBM ISSC, a cég fővárosi szolgáltató-központja emberierőforrás-menedzsment, ügyfélszolgálati, beszerzési, pénzügyi, számlakezelési és könyvelési szolgáltatásokkal áll ügyfelei rendelkezésére.

Az IBM Data Storage Systems and Information Technology gyártóbázissal rendelkezik Vácon: a világon egyedül itt készülnek az IBM csúcskategóriás adattároló rendszerei. A cég informatikai szolgáltató-központot is működtet Székesfehérváron, ahonnan távolról menedzseli a megrendelők informatikai rendszereit Európa több országában. A százszázalékos IBM tulajdonban levő ISC Hungária pedig az ország több pontján nyújt teljes körű informatikai szolgáltatásokat.

(Képünkön: Kapi Éva, Kóka János és Paál Péter)

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.