Hirdetés
. Hirdetés

Búcsú a papír repülőjegyektől

|

Utolsó megrendelését adta le papírjegyekre a Nemzetközi Légiszállítás Szövetség. Jövőre csak elektronikus jegyek lesznek.

Hirdetés

A 240 légitársaságot (a Malév-et is) tömörítő és a nemzetközi járatok 6 százalékát üzemeltető IATA (International Air Transport Association) nemrég jelentette be, hogy 2008 június elsejétől csak elektronikus jegyeket bocsát ki. Augusztus végén adták le az utolsó megrendelést papírjegyekre, összesen 16,5 millió darabra.

Giovanni Bisignani, az IATA vezérigazgatója elmondta: ez elektronikus jegyek aránya 16 százalékról 84 százalékra emelkedett 2004 júniusa óta. Az áttéréssel a légitársaságok utasonként 9 dollárt takarítanak meg, továbbá 50 ezer fát mentenek meg évente.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.