Hirdetés
. Hirdetés

Buffett dobta az Intelt, inkább olajpapírokba fektet

|

Warren Buffett befektetési cége, a Berkshire Hathaway eladta részesedését az Intelben, és inkább a National Oilwell Varco és Phillips 66 olajipari társaságokba fektetett komolyabb pénzeket.

Hirdetés

A Berkshire Hathaway nem kevesebb mint 74,3  milliárdos részvényportfóliót kezel. Ennek volt része az a 7,7 millió Intel-részvény is, amitől megszabadultak. Illetve vásároltak 2,8 millió National Oilwell Varco, és 27 millió Phillips 66 részvényt. Warren Buffett egy televízió interjúban már jelezte, hogy a ConocoPhillipsből kivált olajfinomító papírjai felkeltették az érdeklődését.

Aligha arról van szó, hogy Buffett hite megrendült volna a technológiai cégekben, hiszen tavaly novemberben jelentősen bevásárolta magát az IBM-be, s 5,4 százalékos részesedést szerzett.

Most úgy tűnik, hogy kissé átrendezi portfólióját, hiszen nagyobb mennyiségű Johnson & Johnson részvénytől is megszabadult, s egy másik háztartás-vegyipari óriás, a Procter & Gamble papírjain is túladott. Ugyanakkor jelentősen növelte érdekeltségeit a Bank of New York Mellonban és a DirecTV-ben.

Érdekes, hogy megduplázta pozícióját az újságkiadó Lee Enterprisesban, amelyen keresztül másik két kiadóvállalatot is elér, a Gannettet és a The Washington Postot.

Az Intel részványárfolyama    Forrás: Google Finance

A Berkshire Hathaway műveleteit mindig árgus szemmel figyelik a befektetők, mert Buffett igen sikeres múltat tudhat maga mögött. Az omahai bölcs, ahogy emlegetni szokták, elsősorban olyan vállalatokat részesít előnyben, ahol nyilvánvaló, hogy valódi értékteremtés folyik, nem csak a pénzügyi haszon maximalizálása.

A döntéseket ma már nem egyedül Buffett hozza, két másik befektetési igazgató – Todd Combs és Ted Weschler – is dolgozik már egy rövidebb ideje a cégnél. Mindketten 2,75 milliárd dolláros keretet menedzselnek, a többi fölött változatlanul a hamarosan 82-ik évét betöltő Warren Buffett rendelkezik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.