Hirdetés
. Hirdetés

Cenzúramentes kínai internet

|

A cenzúramentes kínai internet a külföldi befektetőknek járna, a tervek a helyi internetezők haragját váltotta ki.

Hirdetés

kína tűzfal cenzúra cloud computing
kína tűzfal cenzúra cloud computing
Angol nevén a kínai Chongqing városa egy olyan felhő alapú szolgáltatásokat kínáló szolgáltatási zónát építene ki, ahová a külföldi multinacionális cégek jelentkeznének és a kínai felhő alapú szolgáltatási hatalmat erősítené. A szolgáltatással együtt cenzúrázatlan internet járna, de csupán a külföldi befektetőknek - ami a szigorú kínai webellenőrzési módszerek mellett igen vonzó ajánlat.

A megkülönböztető lehetőség azonban a helyi internetezők haragját váltotta ki, szerintük visszatérnek azok az 1920-as évekbeli idők, amikor egyes külföldi elzárt közösségekben kutyát és kínaiak nem léphettek be.

Kínában igen szigorú a web cenzúra, politikailag érzékeny vagy kormányellenes tartalmakat mindig kiszűrnek. A külföldi oldalakat is rendszeresen blokkolják, így például nem mindig érhető el a Twitter, Facebook vagy YouTube. Továbbá tiltott, hogy a kínai felhasználók bizonyos kulcsszavakra rákeressenek a közösségi oldalakon vagy bizonyos témában publikáljanak tartalmakat.

A zóna fejlesztéséért felelős bizottság nem kommentálta a sajtóértesüléseket. A hálózatot kiépítő ázsiai Pacnet sem fűzött hozzá semmit a hírhez. A speciális, cenzúramentes internetről szóló hírt először a kínai Southern Weekly jelenítette meg korábban, ám azóta a hírt átvevő oldalakról is eltűntek az adatok - a cenzorok hatékonyan dolgozhattak.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.